Hindistan Cevizi Toplu Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- Göz kararı un
- 2 yumurta akı
- 1 buçuk su bardağı hindistan cevizi
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 2 çorba kaşığı süt
Hindistan Cevizi Toplu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle hindistan cevizi toplarımızı hazırlayalım. Bir kaba yumurta akı, pudra şekeri ve hindistan cevizini dökelim top haline getirelim. Cıvık olurda hindistan cevizi dökelim. Sonra bir kenarda bekletelim.
- Sonrasında kekimizi hazırlayalım. Yumurta ve şekeri çırpalım ve öteki sıvı gereçleri ekleyelim.
- Un, kabartma tozu ve vanilin ekleyelim. Kakaomuzu katıp karıştırıyoruz.
- Yağlanmış kek kalıbımıza yarısını dökün ve topları yerleştirelim ve başka hamurumu üstüne döküp 180 derece fırında pişiriyoruz.
- Üstünü istediğiniz üzere süslüyebilirsiniz. ???????????? afiyet olsun.