Hindistan cevizi yağı, diğer yağlardan öbür olarak orta zincirli yağ asitleri içerir Orta zincirli yağ asitlerinin vücutta işlenmesi öteki çoğu yağda yer alan uzun zincirli yağ asitlerinden daha farklıdır Sindirim sisteminden uç karaciğere gönderilerek, enerji üretimine dahil olurlar Hindistan cevizi yağının öteki yağlara tarafından vücutta yüzde 23 daha az depolandığı düşünülüyor Hem bu yağın termojenik yani metabolizma hızlandırıcı etkisi olduğu bilimsel çalışmalarda belirlenmiştir Günde ortalama 2 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağını öteki yağların yerine tüketen kişilerde jurnal enerji harcaması yüzde 5 artmıştır Kadınlar ve erkekler üstünde yapılan araştırmalarda, Hindistan cevizi yağının özellikle kalp sağlığını tehdit eden karın bölgesi yağının azalmasında etkin olabileceği kanıtlanmıştır Günde 2 tatlı kaşığı dek bu yağı bitiren kadınlarda tüketmeyenlere kadar bel çevresinde manalı bir incelme saptanmıştır Bu yardımsever etkilerine rağmen Hindistan cevizi yağının; yağlı bir bonfileden ya da tereyağından daha pozitif dolu yağ içerdiğini unutmamak da avantaj var Zayıflamaya yardımcı etkisi sebebi ile fazla miktarda tüketilmesi kalp sağlığının negatif etkilenmesine ve kötü huylu kolesterolün yükselmesine neden olabilir Önerilen oranlarda tüketildiğinde ise içerdiği laurik asit ile insancıl kolesterolü yükselten batmış yağ içeriği yüksek tek yağ Hindistan cevizi yağı Beslenmede en manâlı olanın denge ve farklılık temin etmek olduğu unutulmamalı Olumlu etkileri sebebiyle Hindistan cevizi yağını günde 2 tatlı kaşığına dek beslenmenize eklemek makul olabilir ancak tüm besin sisteminizi yüksek yağlı oluşturmak veya bazı yerlerde geçen zeytinyağından daha sağlıklı haberlerine inanıp tek çeşitlilik yağ göstermek uzun dönemde sağlığınız için negatif sonuçlar doğurabilir id Gad300250