Hindistan Cevizli Çatlak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 100 gram şeker
- 100 ml. sıvı yağı
- 100 gram un
- 2 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 fiske tuz
- 180 gram hindistan cevizi
- 2-3 damla gıda boyası
- 1 tatlı kaşığı kakao
- 2 kaşık pudra şekeri
Hindistan Cevizli Çatlak Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurtayı, şekeri, vanilyayı ve sıvı yağını çırpıyoruz. Sonra unu ve kabartma tozunu ilave ediyoruz. Biraz daha spatula ile karıştırıp hindistan cevizini ekliyoruz.
- Elle iyice yoruyoruz, yumurta biraz küçük gelirse uç tane yumurta kullanabilirsiniz, ve az cıvık olursa biraz daha un ilave edebilirsiniz.
- Ben hamuru üçe ayırdım biri sade kaldı, bir kısım da 1 kaşık kakao kullandım, bir kısımda 2-3 damla kırmızı gıda boyası.
- Yuvarlak şekiller yaparak pudra şekerine buluyoruz ve fırına veriyoruz.
- 170 derecede 15-20 dakika arası pişiyor (Fırına bağlı)
- Umarım beğenirsiniz arkadaşlar, çok hafif ve lezzetli bir kurabiye oluyor.
- Ben fazla tatlı olmaması için şekeri az kullanıyorum (Kurabiyeler fazla tatlı değil) Siz daha tatlı olmasını istiyorsanız 100 yerine 150 gram şeker kullanabilirsiniz.