teknolojiuzmani
FD Üye

Hindistan Cevizli Çikolata Tarifi İçin Malzemeler
- 1 poşet sade krem şanti
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı soğuk süt
- 2,5 su bardağı hindistan cevizi
- 200 gram sütlü çikolata (bitter de olur)
Hindistan Cevizli Çikolata Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir karıştırma kabına krem şanti, pudra şekeri ve sütü alalım koyu bir kıvam alana kadar çırpalım.
- Daha sonra hindistan cevizi ekleyelim ve karıştıralım.
- Hindistan cevizli karışımı 10 dakika kadar buzlukta bekletelim.
- Bu sırada çikolatayı benmari usulu eritelim.
- Buzluktan aldığımız hindistan cevizli karışıma istediğimiz şekli verelim ve erittiğimiz çikolataya bulayalım (yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirelim).
- Yine buzlukta 5-10 dakika kadar bekleyelim.
- Buzluktan çıkan çikolatalarımızın üzerini istediğimiz şekilde süsleyelim (ben bitter çikolata kullandım).
Hindistan Cevizli Çikolata Tarifi Fotoğraflı Yapılışı