Hindistan Cevizli İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı irmik
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3.5 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- Hindistan cevizi
- Toz antep fıstığı
Hindistan Cevizli İrmik Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sıvıyağ ve tereyağını biraz eritin ardından irmik ununu tencere dökün ve istediğiniz rengi alıncaya kadar kavurun.
- Bu arada bir küçük tencerede şerbeti için su ve şekeri, şeker eriyinceye kadar kaynatın.
- Kavrulan irmiğin üzerine hindistan cevizini ekleyin. 2-3 dakika kadar kavurun.
- Şerbeti de helvanın üzerine dökün. Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
- Soğuduktan sonra istediğiniz şekli verin.
- Ben üzerine hindistan cevizi ve toz antep fıstığı serptim. Siz dilediğinizi koyabilirsiniz.Afiyet olsun.
Hindistan Cevizli İrmik Helvası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı