Hindistan Cevizli İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı irmik
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3.5 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- Hindistan cevizi
- Toz antep fıstığı
Hindistan Cevizli İrmik Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sıvıyağ ve tereyağını biraz eritin ardından irmik ununu tencere dökün ve istediğiniz rengi alıncaya kadar kavurun.
- Bu arada bir küçük tencerede şerbeti için su ve şekeri, şeker eriyinceye kadar kaynatın.
- Kavrulan irmiğin üzerine hindistan cevizini ekleyin. 2-3 dakika kadar kavurun.
- Şerbeti de helvanın üzerine dökün. Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
- Soğuduktan sonra istediğiniz şekli verin.
- Ben üzerine hindistan cevizi ve toz antep fıstığı serptim. Siz dilediğinizi koyabilirsiniz.Afiyet olsun.
Hindistan Cevizli İrmik Helvası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.