Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Hindistan Cevizli Islak Kek

Hindistan Cevizli Islak Kek
0
86

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
hindistan-cevizli-islak-kek-6.jpg

Hindistan Cevizli Islak Kek Tanımı İçin Gereçler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Üzeri için:
  • 1,5 su bardağı hindistan cevizi
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
Sosu için:
  • 100 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 200 ml krema

Hindistan Cevizli Islak Kek Tanımı Yapılışı

  1. Birinci olarak keki hazırlamakla başlayalım. Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım.
  2. Öteki materyaller ekleyip kısa çırpalım.
  3. Yağlanmış büyük uzunluk borcama dökelim.
  4. Hindistan cevizi, şeker ve vanilyayı bir kasede karıştırıp kekin üzerine yayalım.
  5. Evvelce ısıttığımız 175 derecelik alt üst ayarlı fırında pişirelim. Çıkarmadan evvel kürdan testi yapalım ıslaklık gelmiyorsa pişmiş demektir.
  6. Kek piştikten sonra birinci sıcaklığının geçmesi için kenara alalım.
  7. Küçük bir tencereye tereyağı ve sütü alıp eritelim.
  8. Ocaktan aldığımız tereyağlı karışma bir kutu krema ek edelim yeterlice çırpalım.
  9. Birinci sıcaklığı çıkan kekin üzerine eşit gelecek halde dökelim.
  10. 10-15 dakika sosunun çekmesi için bekleyelim dilediğiniz büyüklükte dilimleyebilirsiniz. Afiyet olsun. Sevgili lezzet tanımları youtube kanalımdan izleyebilirsiniz. Abone olmayı, yorum yazmayı ve sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın:).
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt