Hindistan Cevizli Islak Kek Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı hindistan cevizi
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 100 gram tereyağı
- 1 çay bardağı süt
- 200 ml krema
Hindistan Cevizli Islak Kek Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak keki hazırlamakla başlayalım. Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Öteki materyaller ekleyip kısa çırpalım.
- Yağlanmış büyük uzunluk borcama dökelim.
- Hindistan cevizi, şeker ve vanilyayı bir kasede karıştırıp kekin üzerine yayalım.
- Evvelce ısıttığımız 175 derecelik alt üst ayarlı fırında pişirelim. Çıkarmadan evvel kürdan testi yapalım ıslaklık gelmiyorsa pişmiş demektir.
- Kek piştikten sonra birinci sıcaklığının geçmesi için kenara alalım.
- Küçük bir tencereye tereyağı ve sütü alıp eritelim.
- Ocaktan aldığımız tereyağlı karışma bir kutu krema ek edelim yeterlice çırpalım.
- Birinci sıcaklığı çıkan kekin üzerine eşit gelecek halde dökelim.
- 10-15 dakika sosunun çekmesi için bekleyelim dilediğiniz büyüklükte dilimleyebilirsiniz. Afiyet olsun. Sevgili lezzet tanımları youtube kanalımdan izleyebilirsiniz. Abone olmayı, yorum yazmayı ve sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.