Hindistan Cevizli Islak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
Şerbeti için;
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- Birkaç damla limon suyu
- 3 çay bardağı hindistan cevizi
- 1 yumurtanın beyazı
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 250 gram margarin
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı şeker
- 2 adet yumurta
- 1 adet kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Un
Hindistan Cevizli Islak Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak 2 su bardağı şekerin üstüne 2 su bardağı su ekleyip kaynadıktan 10 dakika sonra ocaktan alıp soğumaya bekletiyoruz.
- Daha sonra hamurun içine koyacağımız harcı hazırlıyoruz .
- 3 su çay bardağı hindistan cevizine bir kaba alıp üstüne bir yumurtanın akı ve bir çay bardağı pudra şekeri de ekleyip karıştırıyoruz .
- Daha sonra hamurumuzu yapmaya başlıyoruz .
- Hamurumuz için 250 gram margarin, yarım su bardağı sıvı yağ, yarım su bardağı da şeker ekleyip şeker 2 adet yumurtayıda alıp iyice yoğuruyoruz.
- Kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip yoğuruyoruz.
- Daha sonra kontrollü bir şekilde unumuzu ekliyoruz ,ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurumuzun bir ceviz büyüklüğünde alıp ortasına hafif açıp içine hindistan cevizli karışımımızı ekleyip minik toplar haline getiriyoruz.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz deneyen herkese afiyet olsun.