teknolojiuzmani
FD Üye
Hindistan Cevizli Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 tane yumurtanın beyazı
- Çay kaşığının ucuyla tuz
- Çay kaşığının ucuyla kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 125 gram tereyağı (erimiş)
- ½ su bardağından biraz fazla şeker
- ½ su bardağı süt
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Hindistan Cevizli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce 4 tane yumurtanın beyazı, 1 tatlı kaşığı şeker, çay kaşığının ucu ile yani çok az miktarda tuz ve gene çay kaşığının ucu ile kabartma tozunu bir kaba koyun.
- Bu çok az miktardaki kabartma tozunu kullanacağınız 1 paket kabartma tozundan alabilirsiniz. Bu karışımı bir mikser yardımı ile kar gibi olana kadar çırpın.
- Bir başka kabın içine 125 gram erimiş tereyağını ve ½ su bardağından biraz fazla şekeri koyun ve şeker eriyene kadar mikserle çırpın.
- ½ su bardağı sütü ilave edin, karıştırın.
- Bu karışımın içine 2 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya ve hindistan cevizini ekleyerek spatula ile malzemeler birbirine karışana kadar karıştırın.
- Kar gibi bir kıvama getirdiğiniz yumurta aklarını yavaş yavaş bu karışıma ekleyin, aynı yönde karıştırarak kek hamurunuzu hazırlayın.
- Yumurta akları eşit bir şekilde karıştıktan sonra yağlı bir kâğıt serdiğiniz kek kalıbına hazırladığınız kek hamurunuzu dökün.
- 180 dereceye ısınmış fırında üstü pembeleşene kadar pişirin. Tatlı seviyorsanız şeker miktarını biraz daha arttırabilirsiniz.
- Kek kalıbı olarak 28-30 cm uzun kek kalıbı kullandım ama siz istediğiniz kalıpta yapabilirsiniz. Eğer üstü biraz kıtır bir kek seviyorsanız üstü kızarana kadar pişirebilirsiniz, daha yumuşak isterseniz üstü pembe iken ve pişip pişmediğini bir bıçak yardımı ile kontrol ederek fırından çıkarabilirsiniz. Afiyet olsun.