teknolojiuzmani
FD Üye
Hindistan Cevizli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket margarin yahut tereyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 4 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 adet yumurta ( birinin akı üzeri için ayırılacak )
- 3,5-4 su bardağı un
- Yumurta akı
- Hindistan cevizi ve fındık ( fındık isteğe bağlı )
Hindistan Cevizli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabına oda sıcaklığında margarini, yumurtayı, kabartma tozunu, vanilyayı ve pudra şekerini alıp karıştıralım.
- 4 yemek kaşığı hindistan cevizini ve unu denetimli ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar düzgünce yoğuralım.
- İster küçük ister büyük kesimlere ayıralım evvel yumurta akına sonra hindistan cevizi ve fındık karışımına batırıp tepsiye dizelim.
- 170 derece evvelce ısıtılmış fırında 30 dk pişirelim.
Hindistan Cevizli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı