bilgisayarci
FD Üye
Hindistan Cevizli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta (birinin akı üzeri için ayrılacak)
- 1 paket tereyağı yahut margarin (250 gr)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 4 yemek kaşığı hindistan cevizi
- Un
- 1 adet yumurta akı
- 4 yemek kaşığı hindistan cevizi
Hindistan Cevizli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Oda ısısındaki tereyağını, vanilya, pudra şekeri, yumurta ve kabartma tozunu yoğurma kabına alalım.
- Sonra içine dört kaşık hindistan cevizi ve un ek ederek ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğuralım.
- Kurabiyelerimizi şekillendirelim.
- Hamurdan küçük bezeler koparıp elimizle yuvarladıktan sonra evvel ayırdığınız yumurta akına sonra da hindistan cevizine batırılıp tepsiye dizelim.
- Hindistan cevizli kurabiyelerimizi pişmeye bırakalım.
- 170 derece evvelce ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.
- Sıcaklıkları çıktıktan sonra hindistan cevizli kurabiyelerimiz servise hazır.Afiyet olsun.