elektronikci
FD Üye
Hindistan Cevizli Makaron Tanımı İçin Malzemeler
- 90 gram yumurta akı
- 115 gram hindistan cevizi
- 40 gram pudra şekeri
- 180 gram toz şeker
- 1 tutam tuz
- Renklendirici olarak besin boyası kullanabilirsiniz
- 110 gram istediğiniz rastgele bir çikolata ( bitter, sütlü ve beyaz çikolata)
- 100 gram çiğ krema
Hindistan Cevizli Makaron Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel hindistan cevizi ve pudra şekerini mutfak robotuna alarak hindistan cevizini güzelce inceltiyoruz.
- Yumurta akını karıştırma kabına alarak 1 tutam tuz atıyoruz mikserin yüksek periyoduyla çırpıyoruz.
- Yumurta akı beyazlaşmaya başladığı an toz şekerimizi 3 seferde ekleyerek kremşanti kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
- Kıvama gelen harcımıza spatula yardımıyla 3 seferde hindistan cevizini ekleyerek karıştırıyoruz. ( bu kademede mikser kullanmıyoruz).
- Karıştırdığımız harca bu kademede isterseniz renklendirici katabilirsiniz.
- Hazırladığımız harcı krema sıkma poşetine doldurarak yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize aralıklı olarak sıkalım.
- Hepsinin birebir uzunlukta olmasına dikkat edelim.
- Tepsimizi tezgaha bir kaç kere vurarak makaronlarımızın birazcık yayılmasını sağlayalım.
- Daha sonra makaronlarımızı 1 saat bekleterek üzerinin kurumasını sağlayalım.
- Bu durum içerinizin nem durumuna bağlı olarak daha erkende kuruyabilir.
- Önceden ısıttığımız 150 ° lik fanlı fırında 15 -20 dakika pişirelim.
- Fırından çıkardığımız makaronların soğumasını bekleyelim sıcak sıcak müdahale etmeyelim.
- Ganajımız için; Kremamızı kaynama noktasına getirip altını kapatalım.
- Çikolatamızı kremamıza ekleyelim karıştırarak çikolatamızı hazır hale getirip soğumasını bekleyelim.
- Makaronlarımızın ortasına çikolatamızdan koyup kapatalım.
Yumurta akına katiyetle hiç birşey karışmaması lazım
Hindistan Cevizli Makaron Tanımı Fotoğraflı Yapılışı