Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Hindistan Cevizli Makaron

Hindistan Cevizli Makaron

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
hindistan-cevizli-makaronmakaron-1.jpg

Hindistan Cevizli Makaron Tanımı İçin Malzemeler

  • 90 gram yumurta akı
  • 115 gram hindistan cevizi
  • 40 gram pudra şekeri
  • 180 gram toz şeker
  • 1 tutam tuz
  • Renklendirici olarak besin boyası kullanabilirsiniz
Ganaj için;
  • 110 gram istediğiniz rastgele bir çikolata ( bitter, sütlü ve beyaz çikolata)
  • 100 gram çiğ krema

Hindistan Cevizli Makaron Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk evvel hindistan cevizi ve pudra şekerini mutfak robotuna alarak hindistan cevizini güzelce inceltiyoruz.
  2. Yumurta akını karıştırma kabına alarak 1 tutam tuz atıyoruz mikserin yüksek periyoduyla çırpıyoruz.
  3. Yumurta akı beyazlaşmaya başladığı an toz şekerimizi 3 seferde ekleyerek kremşanti kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
  4. Kıvama gelen harcımıza spatula yardımıyla 3 seferde hindistan cevizini ekleyerek karıştırıyoruz. ( bu kademede mikser kullanmıyoruz).
  5. Karıştırdığımız harca bu kademede isterseniz renklendirici katabilirsiniz.
  6. Hazırladığımız harcı krema sıkma poşetine doldurarak yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize aralıklı olarak sıkalım.
  7. Hepsinin birebir uzunlukta olmasına dikkat edelim.
  8. Tepsimizi tezgaha bir kaç kere vurarak makaronlarımızın birazcık yayılmasını sağlayalım.
  9. Daha sonra makaronlarımızı 1 saat bekleterek üzerinin kurumasını sağlayalım.
  10. Bu durum içerinizin nem durumuna bağlı olarak daha erkende kuruyabilir.
  11. Önceden ısıttığımız 150 ° lik fanlı fırında 15 -20 dakika pişirelim.
  12. Fırından çıkardığımız makaronların soğumasını bekleyelim sıcak sıcak müdahale etmeyelim.
  13. Ganajımız için; Kremamızı kaynama noktasına getirip altını kapatalım.
  14. Çikolatamızı kremamıza ekleyelim karıştırarak çikolatamızı hazır hale getirip soğumasını bekleyelim.
  15. Makaronlarımızın ortasına çikolatamızdan koyup kapatalım.
Not: bu tanımda mutfak tartısı kullanmak şart

Yumurta akına katiyetle hiç birşey karışmaması lazım

Hindistan Cevizli Makaron Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,296Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt