Hindistan Cevizli Mantar Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 250 gr tereyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- Vanilya
- 1,5 çay bardağı un
- 400 gram mısır nişastası
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
- Kakao
Hindistan Cevizli Mantar Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle yumuşamış tereyağı, pudra şekeri, hindistan cevizi yağı, yumurta ve vanilyayı güzelce mikserle çırpılır.
- Akabinde 400 gr mısır nişastasını ekleyip elimizle yedirerek yoğuruyoruz. Cıvık ele yapışan bir kıvama geliyor. Akabinde kabartma tozunu ekleyip unu da ele yapışmayan hamur kıvamına gelene kadar denetimli olarak döküyoruz.
- Her unun kıvamı inceliği farklı olabilir. Kendi ununuza nazaran ölçüsü ayarlayabilirsiniz.
- Yoğurulup hazır olan kurabiyelerden ceviz büyüklüğünde modüller koparıp elinizde yuvarlayın. Ben maden suyu şişesi ile yaptım.
- Kakaoya batırıp kurabiyenin ortasına basıyoruz. Ve bütün hamura birebir süreci uyguladiktan sonra 180 derecede pişiriyoruz. Ben saate bakmadım yalnızca altı hafif pembeleşti çabucak çıkardım.
- Esasen çok çabuk pişiyor. Lakin lezzeti sahiden kusursuz ???????? yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin.