Hindistan Cevizli Pilav Ve Kofte Kori Tarifi
Resimli Hindistan Cevizli Pilav Ve Kofte Kori Tarifi
Kofte Kori icin
12 kg koyun kıyması
1 kucuk baş soğan
1 diş sarmısak
2 kucuk parca zencefil
1 yumurta
4 tatlı kaşığı silme un
12 litre et suyu (etsu tablet ile hazırlanmış)
2 corba kaşığı domates rendesi
12 tatlı kaşığı hint safranı
2 corba kaşığı silme mango chutney
4 corba kaşığı sıvıyağ
karabiber
Hindistancevizli Pilav icin
1 su bardağı Basmati pirinc veya uzun taneli pirinc
1 tatlı kaşığı hint safranı
2 su bardağı su
50 gr hindistan cevizi rendesi
12 demet taze kişniş veya maydanoz
1 corba kaşığı hindistancevizi yağı
imageshindistancevizlipilavvekoftekoritarifiresimli5ad41127cccdb
Hazırlanışı
Soğanı rendeleyin, sarımsağı dovun ve zencefili ince ince kıyın Derin bir kaba koyun kıymasını, soğan, sarmısak, zencefil ile birlikte koyup karıştırın
1 yumurtayı ilave ederek elinizle kofte hamuru hazırlar gibi yoğurun İyice yoğurduktan sonra, elinizle kucuk parcalar koparıp, avucunuzun icinde yuvarlayarak, hemen hemen 20 adet yuvarlak kofte hazırlayın
Sıvıyağı tavada kızdırın Kofteleri kizğin yağda altınımsı kahverengi bir renk alıncaya kadar kızartın Kızarmış kofteleri tavadan cıkartın
Tavada 1 corba kaşığı kadar yağ bırakıp gerisini atın Bu yağa unu atarak 1 dakika kadar karıştırarak kavurun, sırayla, et suyunu, domates rendesini, Mango Chutney'i ve hint safranını ekleyin Kaynamaya başlayınca tuz ve karabiber ekleyip icine kızarttığınız kofteleri atın
Tavayı kapakla kapatarak cok kısık ateşte 2025 dakika kadar pişmeye bırakın
Kofteleriniz pişerken pilavınızı hazırlayın Tencereye hindistan cevizi yağını koyun, kızınca icine pirinci atın ve 12 dakika kavurun
Hint safranını, tuzu ve suyu ilave ederek kaynamaya bırakın
Kaynamaya başlayınca uzerine hindistan cevizi rendesini serpin, bir kere karıştırıp tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 12 dakika pirincler yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakın
Buyuk bir servis tabağına Once pilavı serin, uzerine sosu ile birlikte Kofte Kori'nizi koyun, kıyılmış taze kişniş veya maydanoz ile servis yapın
Resimli Hindistan Cevizli Pilav Ve Kofte Kori Tarifi
Kofte Kori icin
12 kg koyun kıyması
1 kucuk baş soğan
1 diş sarmısak
2 kucuk parca zencefil
1 yumurta
4 tatlı kaşığı silme un
12 litre et suyu (etsu tablet ile hazırlanmış)
2 corba kaşığı domates rendesi
12 tatlı kaşığı hint safranı
2 corba kaşığı silme mango chutney
4 corba kaşığı sıvıyağ
karabiber
Hindistancevizli Pilav icin
1 su bardağı Basmati pirinc veya uzun taneli pirinc
1 tatlı kaşığı hint safranı
2 su bardağı su
50 gr hindistan cevizi rendesi
12 demet taze kişniş veya maydanoz
1 corba kaşığı hindistancevizi yağı
imageshindistancevizlipilavvekoftekoritarifiresimli5ad41127cccdb
Hazırlanışı
Soğanı rendeleyin, sarımsağı dovun ve zencefili ince ince kıyın Derin bir kaba koyun kıymasını, soğan, sarmısak, zencefil ile birlikte koyup karıştırın
1 yumurtayı ilave ederek elinizle kofte hamuru hazırlar gibi yoğurun İyice yoğurduktan sonra, elinizle kucuk parcalar koparıp, avucunuzun icinde yuvarlayarak, hemen hemen 20 adet yuvarlak kofte hazırlayın
Sıvıyağı tavada kızdırın Kofteleri kizğin yağda altınımsı kahverengi bir renk alıncaya kadar kızartın Kızarmış kofteleri tavadan cıkartın
Tavada 1 corba kaşığı kadar yağ bırakıp gerisini atın Bu yağa unu atarak 1 dakika kadar karıştırarak kavurun, sırayla, et suyunu, domates rendesini, Mango Chutney'i ve hint safranını ekleyin Kaynamaya başlayınca tuz ve karabiber ekleyip icine kızarttığınız kofteleri atın
Tavayı kapakla kapatarak cok kısık ateşte 2025 dakika kadar pişmeye bırakın
Kofteleriniz pişerken pilavınızı hazırlayın Tencereye hindistan cevizi yağını koyun, kızınca icine pirinci atın ve 12 dakika kavurun
Hint safranını, tuzu ve suyu ilave ederek kaynamaya bırakın
Kaynamaya başlayınca uzerine hindistan cevizi rendesini serpin, bir kere karıştırıp tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 12 dakika pirincler yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakın
Buyuk bir servis tabağına Once pilavı serin, uzerine sosu ile birlikte Kofte Kori'nizi koyun, kıyılmış taze kişniş veya maydanoz ile servis yapın