Hindistan Cevizli Revani Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı yoğurt
- 4 yada 5 yumurta
- 2 kabartma tozu
- 3 su bardağı hindistan cevizi
- 1,5 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı şeker
- İsteğe nazaran portakal yada limon kabuğu rendeleyip ekleyebilirsiniz
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Bir kaç damla limon
Hindistan Cevizli Revani Tanımı Yapılışı
- Şeker ve yumurta güzelce çırpıyoruz beyaz olana kadar.
- Yoğurt, sıvı yağ ekleyip karıştırıyoruz ve hindistan cevizi ve irmiği ekleyip karıştırıyoruz.
- Sonunda un ve kabartma tozunu ekleyip az karıştırıp yağlı tepsiye boşaltıyoruz.
- Evvelce ısıtılmış 180 derecede fırına verelim .
- Üzeri kızarınca kürdan yardımıyla denetim edelim şayet kürdan temizse fırında çıkartalım.
- Şerbeti hazırlayalım ve ikisinden biri soğuk olmalı.
- Şerbet soğuk olacak kek biraz sıcak ya da tam aksisi.