
Hindistan Cevizli Revani Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1,5 su bardağı irmik
- 1 paket hindistan cevizi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 4 su bardağı su
- 3 su bardağı toz şeker
- Limon suyu ( 2-3 damla)
Hindistan Cevizli Revani Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tatlının şerbetini hazırlamak için 4 su bardağı su ve 3 su bardağı toz şekeri bir tencereye koyalım.
- Kısık ateşte yaklaşık 15 dakika kadar kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyelim ve ılınması için ocaktan alalım.
- 3 yumurtayı ve toz şekerini bir kabın içerisine alalım toz şekeri eriyene kadar çırpalım.
- 1 çay bardağı sıvı yağ ,yoğurdu ve irmiği de ekleyelim ve karıştıralım son olarak un ,kabartma tozu ve vanilini de karışıma ekleyip çırpalım.
- Yağlanmış borcama karışımı dökelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında yarım saat kadar pişirelim.
- Fırından çıkardığımız revaninin ilk sıcaklığı geçtikten sonra soğumuş şerbetimizi revanimizin üstüne dökelim en son olarakta istediğimiz gibi süsleyip servis edelim. Afiyet olsun. ????
Revaninin daha kabarık gözükmesi için; büyük bir fırın kabı kullanılmaması öneriliyor.
Hindistan Cevizli Revani Tarifi Fotoğraflı Yapılışı