Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hindistan Cevizli Revani

Hindistan Cevizli Revani
0
31

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
hindistan-cevizli-revani.jpg

Hindistan Cevizli Revani Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1,5 su bardağı irmik
  • 1 paket hindistan cevizi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Şerbeti için;
  • 4 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • Limon suyu ( 2-3 damla)

Hindistan Cevizli Revani Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tatlının şerbetini hazırlamak için 4 su bardağı su ve 3 su bardağı toz şekeri bir tencereye koyalım.
  2. Kısık ateşte yaklaşık 15 dakika kadar kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyelim ve ılınması için ocaktan alalım.
  3. 3 yumurtayı ve toz şekerini bir kabın içerisine alalım toz şekeri eriyene kadar çırpalım.
  4. 1 çay bardağı sıvı yağ ,yoğurdu ve irmiği de ekleyelim ve karıştıralım son olarak un ,kabartma tozu ve vanilini de karışıma ekleyip çırpalım.
  5. Yağlanmış borcama karışımı dökelim.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında yarım saat kadar pişirelim.
  7. Fırından çıkardığımız revaninin ilk sıcaklığı geçtikten sonra soğumuş şerbetimizi revanimizin üstüne dökelim en son olarakta istediğimiz gibi süsleyip servis edelim. Afiyet olsun. ????
Revaninin püf noktası????.

Revaninin daha kabarık gözükmesi için; büyük bir fırın kabı kullanılmaması öneriliyor.

Hindistan Cevizli Revani Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt