Hindistan Cevizli Revani Tanımı İçin Malzemeler
Şerbeti için:
- 1 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilya
Hindistan Cevizli Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye şekeri ve suyu koyup 10 dakika kadar kaynatıp, kenara soğuması için bekletiyoruz.
- İlk evvel yumurtaları çırpmaya başlayıp, sonra şekeri ve vanilyayı ekliyoruz.
- Daha sonra sıvı yağı ve hindistan cevizini katıp devam karıştırıyoruz.
- En son unu ve kabartma tozunu ekliyoruz.
- Borcama döküyoruz.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişiriyoruz.
- Revaninin altının da pişmesine dikkat ediyoruz.
- Birkaç dakika dışarda bekletip şerbeti üzerine gezdiriyoruz.
- Revani sıcak şerbeti soğuk yada ikiside ılık olmasına dikkat ediyoruz.
- Revaniyi dilimlere kesip, üzerini hindistan cevizle ve antep fıstıkla süsleyebilirsiniz.