
Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 1/2 (yarım) paket margarin (Oda ısısında erimiş olacak)
- 1/2 (yarım) su bardağı nişasta
- 1/2 (yarım) su bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
- Un (alabildiğin kadar)
- Hindistan cevizi
- 1 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye Tanımı Yapılışı
- 1 su bardağı şeker ve 2 su bardağı su ile kaynatıyoruz. 2-3 damla limon sıkıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
- Sanayağ, nişasta, pudra şekeri, vanilya yeterlice karıştırıyoruz.
- İçerisine kabartma tozunu ekleyip denetimli bir formda un ekliyoruz.
- Ele yapışmayacak kıvamda hamur elde ediyoruz.
- Ceviz büyüklüğünde modüller alarak yuvarlıyoruz ve hindistan cevizine batırıyoruz.
- 180 ° fırında altı pembeleşene kadar pişiriyoruz.
- Birinci sıcaklığı alındıktan sonra şerbete batırıp çıkarıyoruz.???? afiyet olsun ????.