![hindistan-cevizli-suslu-kurabiye.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/08/13/hindistan-cevizli-suslu-kurabiye.jpg)
Hindistan Cevizli Süslü Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 200 gram oda sıcaklığında tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 4 su bardağı un (herkesin ölçüsü değişebileceği için dikkatli eklemenizde yarar var)
- 1 kase hindistan cevizi
- Biraz toz antep fıstığı
- Benmari yolu eritilmiş beyaz ve olağan çikolata
Hindistan Cevizli Süslü Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Un hariç bütün malzemeyi yoğurma kabımıza alıp karıştıralım.
- Azar azar ubu ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim ve üzerini örtüp 10 dakika buzdolabına kaldırıp dinlendirelim.
- Dinlenmiş olan hamurdan istediğimiz biçimleri verip evvelden ısıtılmış 165 derece 20-25 dakika pişirelim.
- Tabiiki yeniden bir klasik telaffuz olacak lakin her fırının ısısı ve pişirme mühleti kendine özel farklılıklar da olduğu için dikkatli bir formda üzerleri beyaz lakin altları pembe olana kadar pişirelim.
- Fırından çıkartıp soğuttuğumuz kurabiyelerimizin üzerini benmari metodu erittiğimiz çikolatayı sıkma torbasına koyup süsleyelim.
- Hiçbir süsleme yapmadan da üzerine yalnızca pudra şekeri eklerseniz de mükemmel bir kurabiye elde etmiş olacaksınız tam garanti veriyorum