Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

hindistanda bir yemek çeşidinin tarifi?

hindistanda bir yemek çeşidinin tarifi?
0
103

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
hindistanda bir yemek çeşidinin tarifi?

Hint Usulü Tavuk Sote

Malzemeler:
500 gr kuşbaşı tavuk, 1 adet soğan, 2 ya da 3 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı köri, 1 tatlı kaşığı kişniş, 4 çorba kaşığı yoğurt, tuz, karabiber

Hazırlanışı:
Soğan ve sarımsakları tencereye doğradıktan daha sonra yağda çevirin daha sonra tavukları katın ve 5 dakika değin pişirin Kimyon, köri kişniş, tuzlu, karabiberi ekleyip 2 dakika karıştırın En son yoğurdu ekleyip 30 dakika pişmeye bırakın


Hindistan Usulü Mercimek Yemeği nasıl yapılır?

Kullanılacak Malzemeler (4 kişi için):
300 gram mercimek,
300 gram soğan,
250 gram domates,
1 demet maydanoz,
4 yumurta,
12 kaşık kurri (yenibahar, karabiber, tarçın, dövülmüş kakule, toz haline getirilmiş kekik ve biberiye karışımı),
12 bardak zeytinyağı,
1 çorba kaşığı sirke,
yeteri kadar tuzlu ve karabiber

Yapımı:

24 saat evvelden, ayıklanmış ve yıkanmış mercimek soğuk suya konup ıslatılır

Kaynar tuzlu suya arınmış ve yıkanmış bir demet maydanozla suyu süzülmüş mercimeği atılıp haşlanır Mercimekler haşlanınca suyunu süzülüp bir kenara alınır

Beri yanda yumurtalar iyice kaynatılır, soğuk suya sokup çıkardıktan daha sonra kabuklarını ayıklanır ve ikiye veya üçe bölünür

Zeytinyağı bir tavaya koyup kızdırılır, rendelenmiş soğan içine atılıp tahta kaşıkla karıştırarak kavrulur Soğanlar kavrulunca bir kevgirle yağdan çıkartılır ve bir kenara alınır

Soğanın kavrulduğu zeytinyağına süzgeçten geçirilmiş domates ezmesini katılır, toz kurri, yeteri değin tuz serpildikten sonra kaptakiler fazla hafif bir ateşte pişirilir

ara sıra karıştırarak kurri ’li karışım 15 dakika kadar pişirildikten daha sonra bunların içine suyu süzülmüş mercimekleri eklenir ve zaman zaman karıştırarak on dakika daha pişirilir

Mercimeği çukur bir servis tabağına boşaltıldıktan sonra bunların üstüne bir kenarda duran kızartılmış soğanı yayılır Sirkeyi de eklendikten daha sonra yumurtaları yemeğin üstüne konulur ve sofraya götürülüp servis yapılır *
 

Similar threads

hindistanda bir yemek ceşidinin tarifi? Hint Usulu Tavuk Sote Malzemeler: 500 gr kuşbaşı tavuk, 1 adet soğan, 2 veya 3 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı kori, 1 tatlı kaşığı kişniş, 4 corba kaşığı yoğurt, tuz, karabiber Hazırlanışı: Soğan ve sarımsakları tencereye...
Cevaplar
0
Görüntüleme
66
Mahluta Çorbası 1548688845 1548688845 mahlutacorbasi5c4f1dd23bcaamahlutacorbasi5c4f1dd23bcaa http:wwwportakalagacicomphotosuncategorizedmahlutacorbasi Malzemeler: 2 kuru soğan, doğranmış 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1,75 litre tavuk suyu* 200gr kırmızı mercimek, ayıklanmış ve yıkanmış...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
Malzemeler; 7 su bardağı su (kaynar) 1 adet büyük kırmızı soğan (doğranmış) 2 diş sarımsak 1 çay kaşığı tarçın 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı zerdeçal 950 gram nohut (haşlanmış veya konserve, yıkanmış, süzülmüş) 10 sap taze nane 300 gram kırmızı fasulye (haşlanmış) 100 gram kırmızı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
93
Sütlü Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler *1 5 su bardağı mercimek *1 adet soğan *1 yemek kaşığı sıvı yağ *1 yemek kaşığı un *1 su bardağı süt *Su *Karabiber, pul biber, nane, tuz Sütlü Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı Öncelikle mercimeği bol su ile haşlayın Haşlanan mercimeği...
Cevaplar
0
Görüntüleme
69
Mantılı Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı yeşil mercimek (kalabalıksanız yarım su bardağı daha ekleyebilirsiniz)3 yemek kaşığı tereyağ2-3 yemek kaşığı salça (1 kaşığını biber salçası kullabilirsiniz)1 adet soğan2 diş sarımsak1 adet havuç1 adet patates1 su bardağı minik...
Cevaplar
0
Görüntüleme
132
858,496Konular
982,152Mesajlar
30,093Kullanıcılar
Gkhn6060Son üye
Üst Alt