hindistanın unlu yemekleri ve meşhur yemekleri
Hint mutfağı tıpkı Turk mutfağında olduğu gibi bolgeden bolgeye değişiklik gosteren bir mutfaktır Genel olarak baharatlar ve kori sos Hint mutfağının başrol oyuncalarıdır ve bu mutfakta Turk damak zevkine hitap edecek turden yemekleri bulmak da mumkundur
SebzeliTavukluBalıklı Kori: Bu uc ceşit kori yemeğinde temelde “ghee denilen bir tur tereyağı, fıstık yağı veya aycicek yağı kullanılır Genellikle pirinc pilavı (biryani) ile servis edilir
Dhal : Bir tur sulu mercimek yemeğidir Yanında mutlaka sebze yemeği bulunur En basit Hint oğunu; dhal, pirinc pilavı ve capatiden oluşur
Tandoori Set : Moğollar’ın Hintliler’e oğretmiş olduğu eti tandırda pişirme geleneği bugun Hint mutfağının en lezzetli yemeklerine on ayak olmuştur Pilic, balık veya sebze tandırda yavaş yavaş pişirilir ve yemeklere birkac ceşit baharat ve yoğurt eşlik eder
Biryani Pilavı : Sarıturuncu renkli bu pilavın rengi safran denilen baharattan veya daha ucuz olan zerdecaldan gelir Biryani pilavının uzerine yer fıstığı, kuru uzum ve antep fıstığı gibi kuruyemişler de serpilir
Samosa : Hamurun icine bol acılı patates ağırlıklı sebzenin koyularak yağda kızartılması ile hazırlanır Bir tur borektir
Chana : Acılı nohut yemeğidir Uzerine istenen miktarda baharat koyularak ve puri ile birlikte servis edilir
Hint mutfağı tıpkı Turk mutfağında olduğu gibi bolgeden bolgeye değişiklik gosteren bir mutfaktır Genel olarak baharatlar ve kori sos Hint mutfağının başrol oyuncalarıdır ve bu mutfakta Turk damak zevkine hitap edecek turden yemekleri bulmak da mumkundur
SebzeliTavukluBalıklı Kori: Bu uc ceşit kori yemeğinde temelde “ghee denilen bir tur tereyağı, fıstık yağı veya aycicek yağı kullanılır Genellikle pirinc pilavı (biryani) ile servis edilir
Dhal : Bir tur sulu mercimek yemeğidir Yanında mutlaka sebze yemeği bulunur En basit Hint oğunu; dhal, pirinc pilavı ve capatiden oluşur
Tandoori Set : Moğollar’ın Hintliler’e oğretmiş olduğu eti tandırda pişirme geleneği bugun Hint mutfağının en lezzetli yemeklerine on ayak olmuştur Pilic, balık veya sebze tandırda yavaş yavaş pişirilir ve yemeklere birkac ceşit baharat ve yoğurt eşlik eder
Biryani Pilavı : Sarıturuncu renkli bu pilavın rengi safran denilen baharattan veya daha ucuz olan zerdecaldan gelir Biryani pilavının uzerine yer fıstığı, kuru uzum ve antep fıstığı gibi kuruyemişler de serpilir
Samosa : Hamurun icine bol acılı patates ağırlıklı sebzenin koyularak yağda kızartılması ile hazırlanır Bir tur borektir
Chana : Acılı nohut yemeğidir Uzerine istenen miktarda baharat koyularak ve puri ile birlikte servis edilir