Hingel (Patates Mantısı) Tanımı İçin Materyaller
- 5 su bardağı un
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar su
- 2 adet patates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz karabiber
- Pulbiber
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Nane
- Pulbiber
Hingel (Patates Mantısı) Tanımı Yapılışı
- Unu yoğurma kabına koyup üzerine yumurtayı kırıyoruz sonra tuzu ekleyip karıştırıyoruz.
- Yavaş yavaş suyu ek ediyoruz.Yumuşak bir hamur olacak.
- Dinlenmesi için üzerini kapatıp bi kenara koyuyoruz.
- Patatesleri haşlayıp soğuduktan sonra üzerine tuz, pulbiber, karabiber ve zeytinyağı koyup eziyoruz.
- İçimizde hazır olduktan sonra hamuru açmaya başlıyoruz. Orta kalınlıkta açıp çay bardağı yardımıyla yuvarlak kesiyoruz.
- Üzerlerine patates harcından koyup yarım ay halinde kapatıyoruz.
- Süreç bitince kaynamış suyun içerisine mantıları atıyoruz.
- Mantılar suyun üzerine çıkınca pişmiş demektir.
- Süzüp servis tabağına koyuyoruz.
- Üzerine yoğurt döküyoruz.
- Ocakta erittiğimiz tereyağına pulbiber ve nane ekleyip hafif kavuruyoruz.
- Onu da yoğurdun üzerine gezdiriyoruz. Hingelimiz hazır afiyet olsun.