Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Hingel (Patates Mantısı)

Hingel (Patates Mantısı)
0
36

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
hingel-patates-mantisi.jpg

Hingel (Patates Mantısı) Tanımı İçin Materyaller

  • 5 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar su
İçi için :
  • 2 adet patates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz karabiber
  • Pulbiber
Üzeri için
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Nane
  • Pulbiber

Hingel (Patates Mantısı) Tanımı Yapılışı

  1. Unu yoğurma kabına koyup üzerine yumurtayı kırıyoruz sonra tuzu ekleyip karıştırıyoruz.
  2. Yavaş yavaş suyu ek ediyoruz.Yumuşak bir hamur olacak.
  3. Dinlenmesi için üzerini kapatıp bi kenara koyuyoruz.
  4. Patatesleri haşlayıp soğuduktan sonra üzerine tuz, pulbiber, karabiber ve zeytinyağı koyup eziyoruz.
  5. İçimizde hazır olduktan sonra hamuru açmaya başlıyoruz. Orta kalınlıkta açıp çay bardağı yardımıyla yuvarlak kesiyoruz.
  6. Üzerlerine patates harcından koyup yarım ay halinde kapatıyoruz.
  7. Süreç bitince kaynamış suyun içerisine mantıları atıyoruz.
  8. Mantılar suyun üzerine çıkınca pişmiş demektir.
  9. Süzüp servis tabağına koyuyoruz.
  10. Üzerine yoğurt döküyoruz.
  11. Ocakta erittiğimiz tereyağına pulbiber ve nane ekleyip hafif kavuruyoruz.
  12. Onu da yoğurdun üzerine gezdiriyoruz. Hingelimiz hazır afiyet olsun:).
 
858,478Konular
981,298Mesajlar
29,564Kullanıcılar
fg gvSon üye
Üst Alt