elektronikci
FD Üye
Hingel (Patatesli Mantı) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg un
- 1 yemek kaşığı tuz
- 4 adet yumurta
- Biraz limon suyu (Hamurumuz sert olsun diye)
- Aldığı kadar su
- 5 adet patates
- 1 adet kuru soğan
- 2 tatlı kaşığı salça
- Tuz
- Pul biber
- Kuru nane
- Karabiber
- Dilerseniz maydanozda kullanılabilir
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı salça
- 2 tatlı kaşığı kuru nane
- Üzerine isterseniz sarımsaklı yoğurt hazırlayabilirsiniz
Hingel (Patatesli Mantı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce iç malzemesini hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz. Sırasıyla; patatesleri haşlayalım, haşlanan patatesimizi süzerek soyalım. Soyduğumuz patateslerimizi bir çatal yardımıyla ezelim.
- Ayrı bir tavaya sıvı yağını alıp, yemeklik doğradığımız soğanı kavuruyoruz. Salçayı ekleyip karıştırıyoruz ve ezdiğimiz patatesleri ekleyerek iyice harmanlıyoruz tuz ve pul biberi ekleyip karıştırarak soğumaya bırakıyoruz.
- Yukarıda yazdığımız malzemelerle sert kıvamlı bir hamur yoğuruyoruz.
- Hamurumuzu istediğimiz büyüklükte yumaklara ayırıyoruz ve yumakları ince bir şekilde açıyoruz.
- İsterseniz bardakla kesip isterseniz de kare kare keserek içine harcımızdan koyup kenarlarını kapatıyoruz.
- Genişçe bir tencereye bolca su koyup kaynatıyoruz. Kaynayan suya 1 tatlı kaşığı tuz ve yağ ilave edelim ki börekler pişerken yapışmasın.
- Böreklerimizi kaynayan suya atıp yaklaşık 15 dakika pişiriyoruz (Böreğin piştiği suyun yüzüne çıkmasından anlaşılır).
- Pişen böreklerimizi genişçe bir kaseye alıyoruz.
- Sosu için tereyağını tavaya alıp eritiyoruz. Salçayı ilave ederek kavuruyoruz. Naneyi ekleyip altını kapatıyoruz (Naneyi yağa ekleyip çevirmemiz yeterlidir, yakmayalım)
- Böreklerimizin üzerine sosumuzu gezdirip servis yapıyoruz.
Hingel (Patatesli Mantı) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı