Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hingel (Patatesli Mantı)

Hingel (Patatesli Mantı)

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
hingel-patatesli-manti-1.jpg

Hingel (Patatesli Mantı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg un
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 4 adet yumurta
  • Biraz limon suyu (Hamurumuz sert olsun diye)
  • Aldığı kadar su
İç malzemesi için;
  • 5 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 tatlı kaşığı salça
  • Tuz
  • Pul biber
  • Kuru nane
  • Karabiber
  • Dilerseniz maydanozda kullanılabilir
Sosu için;
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 tatlı kaşığı kuru nane
  • Üzerine isterseniz sarımsaklı yoğurt hazırlayabilirsiniz

Hingel (Patatesli Mantı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk önce iç malzemesini hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz. Sırasıyla; patatesleri haşlayalım, haşlanan patatesimizi süzerek soyalım. Soyduğumuz patateslerimizi bir çatal yardımıyla ezelim.
  2. Ayrı bir tavaya sıvı yağını alıp, yemeklik doğradığımız soğanı kavuruyoruz. Salçayı ekleyip karıştırıyoruz ve ezdiğimiz patatesleri ekleyerek iyice harmanlıyoruz tuz ve pul biberi ekleyip karıştırarak soğumaya bırakıyoruz.
  3. Yukarıda yazdığımız malzemelerle sert kıvamlı bir hamur yoğuruyoruz.
  4. Hamurumuzu istediğimiz büyüklükte yumaklara ayırıyoruz ve yumakları ince bir şekilde açıyoruz.
  5. İsterseniz bardakla kesip isterseniz de kare kare keserek içine harcımızdan koyup kenarlarını kapatıyoruz.
  6. Genişçe bir tencereye bolca su koyup kaynatıyoruz. Kaynayan suya 1 tatlı kaşığı tuz ve yağ ilave edelim ki börekler pişerken yapışmasın.
  7. Böreklerimizi kaynayan suya atıp yaklaşık 15 dakika pişiriyoruz (Böreğin piştiği suyun yüzüne çıkmasından anlaşılır).
  8. Pişen böreklerimizi genişçe bir kaseye alıyoruz.
  9. Sosu için tereyağını tavaya alıp eritiyoruz. Salçayı ilave ederek kavuruyoruz. Naneyi ekleyip altını kapatıyoruz (Naneyi yağa ekleyip çevirmemiz yeterlidir, yakmayalım)
  10. Böreklerimizin üzerine sosumuzu gezdirip servis yapıyoruz.
Not: Böreğimizi daha sulu istiyorsanız su koyabilirsiniz ben hiç su koymadım şimdiden deneyenlere afiyet olsun????

Hingel (Patatesli Mantı) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Hingel Tarifi İçin Malzemeler 1 kg un1 yemek kaşığı tuz2 yumurta3 yemek kaşığı yoğurt1, 5 su bardağı su İç malzemesi için 5 adet patates1 adet kuru soğanYarım bağ maydanoz2 tatlı kaşığı salça4-5 yemek kaşığı sıvı yağTuzPul biber Sosu için 3 yemek kaşığı tereyağı2 yemek kaşığı salça2 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
19
Hingel - Patatesli Mantı Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için: 5 su bardağı un1.5 su bardağı su1 adet yumurta1 tatlı kaşığı tuz İç harcı için: 5 adet patates1 adet soğan4 yemek kaşığı zeytinyağı1 yemek kaşığı salçaTuzKarabiberKırmızı biber Üzeri için: 120 gram tereyağı150 gram...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
Patatesli Mantı (Hingel) Sebzeli Bol Vitaminli Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 1 su bardağı sebze püresi (Havuç kullandım)3 adet yumurtaTuzAlabildiği kadar un (Sert bir hamur olacak) İç harcı için; 4 adet orta boy patates2 adet kuru soğanTuzPulbiberSıvı yağ1 tatlı kaşığı kadar salça (İsteğe...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
Patatesli Hingel Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için: 4 su bardağı un1 su bardağı ılık su1 adet yumurta1 silme yemek kaşığı tuz İç harcı için; 4 adet patates1 adet soğan1 tatlı kaşığı domates salçasıKarabiber,pul biber;tuz Patatesli Hingel Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
68
Patatesli Hingel Tarifi İçin Malzemeler Hamur için; 5 su bardağı un1,5 su bardağı su1 adet yumurta1 tatlı kaşığı tuzİç harç malzemeler5 adet patates1 adet büyük kuru soğan6 yemek kaşığı sıvı yağ1 tatlı kaşığı biber salçası (İsteğe bağlı)TuzKarabiberPul biber damak lezzetine göre ayarla Üstü...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
858,481Konular
981,443Mesajlar
29,608Kullanıcılar
diyar123Son üye
Üst Alt