
Hingel Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı su
- 2 yemek kaşık yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un (sert bir hamur olacak)
- 3 iri patates (haşlanmış)
- 1 adet kuru soğan
- Sıvı yağ
- Tuz, karabiber, pul biber
- Tereyağ
- Kırmızı toz biber
- Yoğurt
Hingel Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle iç hazırlanıp soğutulmalı.Sıvı yağda ince doğranmış soğan kavrulur.
- Salça eklenip kokusu çıkana kadar kavrulur.
- Haşlanıp ezilmiş patates, tuz ve baharatlar eklenir.
- Güzelce karıştırılıp soğumaya bırakılır.
- Hamur malzemesi bir kaba alınıp çırpılır.
- Kontrollü olarak un eklenerek ele yapışmayan sert bir hamur yoğrulur.
- Hamur 10 dk dinlendirilip 3 4 bezeye ayrılır.
- Bezeler merdaneyle unlayarak ince şekilde açılır.
- Bardakla kesilerek içine uygun miktarda iç harç koyulur.
- Ay şeklinde kapatılıp kenarları çatalla bastırılır. Hamur bitene kadar aynı işlem yapılır.
- Kaynamış tuzlu suya mantılar atılır yüzeye çıkana kadar pişirilir.
- Ayrı tavada tereyağ eritilip toz biber yakılır. İçine mantının haşlama suyundan 3 kaşık kadar eklenir.
- Mantının üzerine önce çırpılmış yoğurt dsha sonra sostan gezdirilir.Afiyet olsun ????İnstagram: @tariflerim_ve_sunumlarim.