Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hint Ekmeği (Naan) Çay Olana Kadar Hazırlanan

Hint Ekmeği (Naan) Çay Olana Kadar Hazırlanan
0
60

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
cay-olana-kadar-hazirlanan-hint-ekmegi-naan.jpg

Hint Ekmeği (Naan) Çay Olana Kadar Hazırlanan Tanımı İçin Materyaller

  • 1 çay bardağı doruklu yoğurt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2.5 3 su bardağı un dikkatli ekleyelim
Pişdikten sonra üzerine
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tutam ince kıyılmış maydanoz

Hint Ekmeği (Naan) Çay Olana Kadar Hazırlanan Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Un hariç tüm materyalleri yoğurma kabına alıp karıştıralım.
  2. Unu dikkatli ekleyerek fazla sert olmayan bir hamur yapıyoruz.
  3. Hamuru 8 eşit kesime bölelim daha küçük isterseniz 10 eşit modüle bölebilirsiniz.
  4. Böldüğümüz hamurları beze yapıp kenara alalım bu ortada tavayı ocağa alalım ve ısıtalım.
  5. Birinci yaptığımız bezeden başlayarak uzun olarak bezeyi açalım ve kenara alalım.
  6. Hepsini tıpkı halde yapıp bitirelim tavayı orta ateşe alalım.
  7. Naanları tavaya alıp üzerinde kabarcıklar olunca zıt çevirip başka tarafı da kızarınca ocaktan alalım.
  8. Hepsini bitirdikten sonra üzerine ocakta tereyağını ve sıvı yağını tavaya alıp eritelim.
  9. İnce ince kıydığımız maydanozu ve ezdiğimiz sarımsağı ek edip karıştıralım ve fırçayla naanların üzerine sürelim.Nefis mis kokulu naanları peynir bal ve zeytinle servis yapabilirsiniz afiyet olsun.
Hint Ekmeği (Naan) Çay Olana Kadar Hazırlanan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Hindistan mutfağının en meşhur lezzetlerinden biri olan Naan ekmeği, biraz kalın açılmış yufkaya benziyor. İsteyen sade bir formda yese de en süper özelliği sarımsaklı sos ile servis edilmesidir. Pekala konutta naan ekmeği nasıl yapılır? Naan ekmeğinin püf noktaları nelerdir? Gelin birlikte...
Cevaplar
0
Görüntüleme
165
Hindistan mutfağının en meşhur lezzetlerinden biri olan Naan ekmeği, biraz kalın açılmış yufkaya benziyor. İsteyen sade bir şekilde yese de en muhteşem özelliği sarımsaklı sos ile servis edilmesidir. Peki evde naan ekmeği nasıl yapılır? Naan ekmeğinin püf noktaları nelerdir? Gelin birlikte...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
Pazar Kahvaltısına Yumuşacık Sütlü (Tava Ekmeği) Tarifi İçin Malzemeler 3 su bardağı süt1 paket toz maya1 tatlı kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar un (dikkatli ekleyin ele yapışan bir hamur yapıyoruz) Üzerine pişerken sürmek için; 1 çay bardağı sıvı yağ Pazar Kahvaltısına Yumuşacık...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
Hint Yordamı Tavuk Tanımı (Videolu) İçin Materyaller 3 kesim tavuk göğüsü Marinesi için: 2 diş sarımsak1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı1 çay kaşığı toz biber1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı kekik1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı pul biber Domatesli sos için: 2 yemek kaşığı sıvı yağı1 adet soğan2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
45
Kahvaltıya Bazlama Üzere Kabaran (Mısır Unlu Krep) Tanımı İçin Gereçler 1.5 su bardağı mısır unu1.5 su bardağı un2 su bardağı süt3 adet yumurta1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı zirveli kabartma tozuYarım çay bardağı sıvı yağ Kahvaltıya Bazlama Üzere Kabaran (Mısır Unlu Krep) Tanımı Yapılışı Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
858,481Konular
981,457Mesajlar
29,614Kullanıcılar
zazahshaSon üye
Üst Alt