Hint Usulu Balık Kızartması Tarifi Resimli
Hint Usulu Balık Kızartması nasıl yapılır, Hint Usulu Balık Kızartması yemek tarifi
imageshintusulubalikkizartmasitarifiresimli5ad45781cfedd
Hint Usulu Balık Kızartması Tarifi Resimli
Malzemeleri
500 gr beyaz sıkı etli balık filetosu
1 su bardağı besan (nohut unu)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı garam masala
14 tatlı kaşığı toz acı kırmızı biber
14 tatlı kaşığı hint safranı
12 tatlı kaşığı karabiber
1 demet taze kişniş
2 yumurta
kızartmak icin sıvıyağ
Hazırlanışı
Balık filetolarını yıkayın, kurulayın ve boyuna ikiye bolun
Nohut ununu eleyin Taze kişnişi yıkayın ve ince ince kıyın Derin bir kapta, nohut ununu, tuzu, garam masalayı, kırmızı biberi, hint safranını, karabiberi karıştırın İcine kıyılmış kişnişleri koyun hepsini birlikte iyice tekrar karıştırın ve duz bir tabağa yayın
Yumurtaları hafifce cırpın Balık filetolarını once cırpılmış yumurtaya, daha sonra da baharatlı una iyice bulaym Fazla unu atmak icin silkeleyin
Tavada hemen hemen 2 cm derinliğinde bol sıvıyağ kızdırın, balıkları kızgın yağa atın ve birkac kere cevirerek gevrekleşinceye kadar 5 dakika kızartın
Yanında haşlanmış pirinc ve Raita ile servis yapın
Taze kişniş verine, bir tatlı kaşığı toz kişniş de kullanabilirsiniz Besan unu, yani nohut ununu marketlerde bulamazsanız, elektrikli kahve değirmeninde nohutu cekerek elde edebilirsiniz veya yerine normal un da kullanabilirsiniz
Hint Usulu Balık Kızartması nasıl yapılır, Hint Usulu Balık Kızartması yemek tarifi
imageshintusulubalikkizartmasitarifiresimli5ad45781cfedd
Hint Usulu Balık Kızartması Tarifi Resimli
Malzemeleri
500 gr beyaz sıkı etli balık filetosu
1 su bardağı besan (nohut unu)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı garam masala
14 tatlı kaşığı toz acı kırmızı biber
14 tatlı kaşığı hint safranı
12 tatlı kaşığı karabiber
1 demet taze kişniş
2 yumurta
kızartmak icin sıvıyağ
Hazırlanışı
Balık filetolarını yıkayın, kurulayın ve boyuna ikiye bolun
Nohut ununu eleyin Taze kişnişi yıkayın ve ince ince kıyın Derin bir kapta, nohut ununu, tuzu, garam masalayı, kırmızı biberi, hint safranını, karabiberi karıştırın İcine kıyılmış kişnişleri koyun hepsini birlikte iyice tekrar karıştırın ve duz bir tabağa yayın
Yumurtaları hafifce cırpın Balık filetolarını once cırpılmış yumurtaya, daha sonra da baharatlı una iyice bulaym Fazla unu atmak icin silkeleyin
Tavada hemen hemen 2 cm derinliğinde bol sıvıyağ kızdırın, balıkları kızgın yağa atın ve birkac kere cevirerek gevrekleşinceye kadar 5 dakika kızartın
Yanında haşlanmış pirinc ve Raita ile servis yapın
Taze kişniş verine, bir tatlı kaşığı toz kişniş de kullanabilirsiniz Besan unu, yani nohut ununu marketlerde bulamazsanız, elektrikli kahve değirmeninde nohutu cekerek elde edebilirsiniz veya yerine normal un da kullanabilirsiniz