Hindistanın Yemek Kulturu,Hint yemek tarifleri,hindistan yemek tarifleri,hindistan mutfağı,hindistan baharatları,hindistanin yemekleri
imageshintyemeklerihindistanyemeklerihindistanyemekkultururesimli5ad462a74e1ac
Hint mutfaginin pilav ve koriden ibaret oldugunu dusunenler zengin bir kulturle karsilasirlarKarsinizda tam bir *Baharat Cenneti* duruyor
*Kurubaklagil, gram masala, ghee ve hamur isleri en cok kullanilan malzemelerdir
*Kurutulmus meyvalar, findik, limon, gul kokulu kremalar ve soslar kullanilmaktadir
*Acitatli ve eksi en belirgin olan tatlardir
*“Paratha ve “Chapati en cok kullanilan hamur cesitleridir (ekmek)
*“Naan Kuzey Hindistan’da yapilan Tandoori firinlarinda pisirilen yemek cesitleridir
*Guney Hindistan’da Pancake “Thosai olarak adlandirilir Tatli ve tuzlu sos kullanilir
*“Deepavali ve “Diwali Kuzey Hindistan’da kutlanan en onemli festivallerdir
Her iki festivalde de geleneksel olarak onceden korili sebze yemekleri pisirilir
Ayni gun ise et, tavuk ve tatlilar hazirlanir
*Yemeklerde ve tatlilarda Hindistan Cevizi sutu ve gul suyu sIklikla kullanilir
Mango ve Yeşil Zeytin Achar
Malzemesi
1 adet yeşil mango,
1 bardak yeşil zeytin
1 yemek kaşığı kuru chili
1 yemek kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı rezene
2 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı turmeric, (bir ceşit Hint safranı zeytinyağı)
Yapılışı
Mangolar kabuğu soyulmadan ve zeytinler kucuk parcalar halinde kesilir Zeytinyağı haric diğer malzemelerle hava almayan bir kaba yerleştirilir Guneşli veya sıcak bir yerde bir hafta bekletilir Gunde iki kez kap calkalanır Bir hafta sonra kaptan cıkarılır Bir tavada zeytinyağı kızdırılır sonra soğumaya bırakılır Hazırlanan karışımın uzerine zeytinyağı dokulur Hint yemeklerinin yanında aperatif olarak sunulur
PİLİC TİKKA
Malzemeler (4 kişilik)
1 butun pilic
12 kg yoğurt
2 corba kaşığı un
2 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı kori
1 fiske tuz
1 fiske kırmızı biber
1 fiske karabiber
2 corba kaşığı krema
2 corba kaşığı rafine yağ
12 limonun suyu
Yapılışı
Pilici, but ve goğus olarak parcalara bolun Yıkayıp, kanını aldıktan sonra iyice kurulayın Bir kabın icinde havuz gibi actığınız una yoğurt, krema, yumurta sarıları, kori, tuz, kırmızı biber, karabiber yağ ve limon suyunu katıp karıştırın Pilic parcalarını bu karışıma buladıktan sonra bir gece buzdolabında bekletin Servis yapacağınız zaman sosa bulanmış pilic parcalarını ızgarada veya tavada kızartın ve sıcak sıcak servis yapın
imageshintyemeklerihindistanyemeklerihindistanyemekkultururesimli5ad462a74e1ac
Hint mutfaginin pilav ve koriden ibaret oldugunu dusunenler zengin bir kulturle karsilasirlarKarsinizda tam bir *Baharat Cenneti* duruyor
*Kurubaklagil, gram masala, ghee ve hamur isleri en cok kullanilan malzemelerdir
*Kurutulmus meyvalar, findik, limon, gul kokulu kremalar ve soslar kullanilmaktadir
*Acitatli ve eksi en belirgin olan tatlardir
*“Paratha ve “Chapati en cok kullanilan hamur cesitleridir (ekmek)
*“Naan Kuzey Hindistan’da yapilan Tandoori firinlarinda pisirilen yemek cesitleridir
*Guney Hindistan’da Pancake “Thosai olarak adlandirilir Tatli ve tuzlu sos kullanilir
*“Deepavali ve “Diwali Kuzey Hindistan’da kutlanan en onemli festivallerdir
Her iki festivalde de geleneksel olarak onceden korili sebze yemekleri pisirilir
Ayni gun ise et, tavuk ve tatlilar hazirlanir
*Yemeklerde ve tatlilarda Hindistan Cevizi sutu ve gul suyu sIklikla kullanilir
Mango ve Yeşil Zeytin Achar
Malzemesi
1 adet yeşil mango,
1 bardak yeşil zeytin
1 yemek kaşığı kuru chili
1 yemek kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı rezene
2 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı turmeric, (bir ceşit Hint safranı zeytinyağı)
Yapılışı
Mangolar kabuğu soyulmadan ve zeytinler kucuk parcalar halinde kesilir Zeytinyağı haric diğer malzemelerle hava almayan bir kaba yerleştirilir Guneşli veya sıcak bir yerde bir hafta bekletilir Gunde iki kez kap calkalanır Bir hafta sonra kaptan cıkarılır Bir tavada zeytinyağı kızdırılır sonra soğumaya bırakılır Hazırlanan karışımın uzerine zeytinyağı dokulur Hint yemeklerinin yanında aperatif olarak sunulur
PİLİC TİKKA
Malzemeler (4 kişilik)
1 butun pilic
12 kg yoğurt
2 corba kaşığı un
2 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı kori
1 fiske tuz
1 fiske kırmızı biber
1 fiske karabiber
2 corba kaşığı krema
2 corba kaşığı rafine yağ
12 limonun suyu
Yapılışı
Pilici, but ve goğus olarak parcalara bolun Yıkayıp, kanını aldıktan sonra iyice kurulayın Bir kabın icinde havuz gibi actığınız una yoğurt, krema, yumurta sarıları, kori, tuz, kırmızı biber, karabiber yağ ve limon suyunu katıp karıştırın Pilic parcalarını bu karışıma buladıktan sonra bir gece buzdolabında bekletin Servis yapacağınız zaman sosa bulanmış pilic parcalarını ızgarada veya tavada kızartın ve sıcak sıcak servis yapın