Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Hintpare

Hintpare
0
22

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
68
F-D Coin
66

Hintpare Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 kabartma tozu
  • 4 su bardağı un (Kontrollü yavaş yavaş ekleyelim ele yapışmayan hamur olacak)
️Üzeri için
  • Sarı haşhaş,süt,badem
️Şerbeti için
  • 3,5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Hintpare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Önce şerbet hazırlanır 20 dakika kaynatılır. Kısık ateşte sonra limon dilimi atılır.
  2. 2 dk kadar kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
  3. Un ve kabartma tozu hariç tüm gereçler bir ortaya getirilir.
  4. Daha sonra un ve kabartma tozu ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
  5. Ceviz büyüklüğünde toplar yaparak evvel süte sonra haşhaşa bulayıp tepsiye diziyoruz.
  6. Haşhaşları yavaş yavaş dökelim hepsini bir ortaya döküp toplu halde kullanırsak sütler haşhaşları yumuşatır o yüzden azar azar kullanalım. Tabakta bittikçe ekleyelim.
  7. Sonra ortalarına basıp bademleri koyalım.
  8. 180 c de kızarana kadar pişiriyoruz.
  9. Fırından çıkan sıcak tatlıya soğumuş şerbetimizi verelim….
Hintpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt