Hintpare Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağ
- 1 su bardağı irmik
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- 1 kabartma tozu
- 4 su bardağı un (Kontrollü yavaş yavaş ekleyelim ele yapışmayan hamur olacak)
- Sarı haşhaş,süt,badem
- 3,5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1 dilim limon
Hintpare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce şerbet hazırlanır 20 dakika kaynatılır. Kısık ateşte sonra limon dilimi atılır.
- 2 dk kadar kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Un ve kabartma tozu hariç tüm gereçler bir ortaya getirilir.
- Daha sonra un ve kabartma tozu ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
- Ceviz büyüklüğünde toplar yaparak evvel süte sonra haşhaşa bulayıp tepsiye diziyoruz.
- Haşhaşları yavaş yavaş dökelim hepsini bir ortaya döküp toplu halde kullanırsak sütler haşhaşları yumuşatır o yüzden azar azar kullanalım. Tabakta bittikçe ekleyelim.
- Sonra ortalarına basıp bademleri koyalım.
- 180 c de kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkan sıcak tatlıya soğumuş şerbetimizi verelim….