Hira Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
- 1 yumurta
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı irmik
- 1.5 su bardağı un
- 1 kabartma tozu vanilya
- 1 su bardağı irmik
- 1.5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı sıcak su
Hira Tatlısı Tanımı Yapılışı
- Bir kaba yumurtayı kırıp üzerine sırasıyla sıvayağ, yoğurt, irmik ekleyip karıştırıyoruz.
- Daha sonra un, kabartma, vanilya ekleyip elimizle yoğurduktan sonra bir tabağa irmik ekleyip hamurumuzdan küçük kesimler koparıp biçim verdikten sonra irmiğe altlı üstlü bandırıp tepsiye diziyoruz
- Bu şekile bütün hamurumuzu yapmıyoruz.
- Daha sonra 200 derece evvelden ısıtılmış fırına atıyoruz.
- Üzeri kızaran tatlımızı çıkartır bir kenara bırakıyoruz soğuması için.
- Bu ortada şerbetimize başlıyoruz.
- Şekeri bir küçük tencere yahut sos tavasına alıp üzerine sıcak su alıp ocakta kaynatıyoruz .
- Şerbeti olup olmadığını anlamak için küçük çay kasığını bandırıp parmaklarımızla dokunuyoruz. Şayet şerbet parmağa yapışıyorsa olmuş demektir. Şerbetin birinci sıcaklığı geçince kepçe yardımıyla tatlımızın üzerine döküyoruz. Tatlımız soğuyunca servis ediyoruz????????????.