
Hira Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı irmik
- 1.5 su bardağı un
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Ceviz
- İrmik
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
Hira Tatlısı Tanımı Yapılışı
- Un hariç bütün materyalleri yoğurma kabına alıyoruz ve güzelce yoğurduktan sonra un ek ediyoruz ve hamurumuz ele yapışan yumuşaklıkta olması gerekiyor.
- Daha sonra cevizden küçük halde yuvarlayıp irmiğe batırıyoruz ve fırın tepsisine diziyoruz ve piştikten sonra şerbetini döküp servis ediyoruz.
- Not: şerbet soğuk olacak karıştırıyoruz yalnızca şerbet materyallerini ısıtmaya gerek yok! Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun
.