Hira Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
Hamuru
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu 1 paket şekerli vanilya
- 2 su bardağı irmik
- 2 su bardağı un
- 3 su bardağı toz şeker
- 3 ,5 su bardağı
- Yarım limon suyu
Hira Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yoğurma kabına yumurtamızı kıralım üzerine yoğurt ve sıvı yağı ekleyip karıştıralım.
- Daha sonra kabartma tozu ve vanilyayı döküp gerisinden irmik ekleyip karıştıralım.
- Son olarak yavaş yavaş unumuzu ekleyip yumuşak hamur elde edelim.
- Şerbeti için.Orta uzunluk tencere yahut cam derin kaseye şeker ve ılık su ek edelim.
- Limon suyumuzu da ekleyip şekerimiz suda eriyene kadar karıştıralım ve şerbetimiz hazır not şerbetimizi kaynatmayacağız.
- Ceviz büyüklüğünde kopardığımız hamurumuzu elimizde minik kurabiye formu verelim ve derin geniş tabağa bir su bardağı irmik koyalım.
- Form verdiğimiz hamurumuzu irmiğe bulayıp tekrar kurabiye formu verelim.
- Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize yerleştirelim.
- Üzerine bıçakla biçim verelim. 180 derece ısıtılmış fırına sürelim ve 20 dk pişirelim.
- Pişmiş olan tatlımızın üzerine tatlımız sıcak şerbetimiz ılık olacak halde dengeleyip şerbetini dökelim.
- Ben üzerini fıstık tozu ile süsledim siz tercihinize nazaran süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.