Hira Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 1, 5-2 su bardağı un
- İrmik
- 2 su bardağı şeker (şekeri dileyen 1, 5 bardak da koyabilir)
- 2 su bardağı su
Hira Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak hamurumuzu hazırlayalım. Yumurta, sıvı yağ, yoğurt ve irmiği güzelce karıştırıyoruz.
- Sonrasında un ve kabartma tozunu ekliyoruz ve bir hoş yoğuruyoruz.
- Ceviz büyüklüğünde kesimler alarak yuvarlıyoruz.
- Yaptığımız yuvarlak hamurları irmiğe buluyoruz. Fırın tepsisine diziyoruz.
- 180 derecelik fırında 25-30 dk kadar pişiriyoruz.
- Bu ortada şerbetimizi hazırlıyoruz. Bir kaseye şekeri ve suyu ek edelim. Şekerimiz eriyinceye kadar karıştıralım. Ben 2 su bardağı ılık su 2 su bardağı şeker kullandım. Çok tatlı olmasın diyenler 1, 5 bardakta yapabilir.
- Son olarak tatlımız fırından çıkınca soğuk şerbetimizi kaşık yardımıyla tatlıların üzerinde gezdiriyoruz.
- Tüm şerbeti döktükten sonra tepside 30 dakika bekletelim. 30 dakika sonra servise hazır. Afiyet olsun.