iltasyazilim
FD Üye
Hırvatistan Mutfağı Hakkında Veri
Hırvatistan mutfağı sahip olduğu iklim özelliklerine göre istikrarsızlık gösterir Hırvatlar daha fazla taze ot ve şimşir kullanırlar Özellikle fırında pişirilen kuzu etlerini şimşirle hazırlarlar
Fazla pozitif kullanmamakla beraber Hırvatların çok kullandıkları baharatlar, acı ve tatlı kırmızı biber, karabiber ve kurutulmuş sebze tozlarından yapılan Vegetadedikleri bir tür sebze tozudur
Akdeniz Mutfağı'nın karasal mutfak üzerinde büyük etkisi olmuştur Taze deniz balığını Hırvatistan'ın hemencecik her uygun bulmak mümkündür Deniz ürünleri Hırvatların vazgeçemediği ürünlerdir
Hırvatların en ünlü ve Hırvatistan'ın anında her yerinde hazırlanan yemeklerinden biri Strukle(ştrükle) dir
Strukle Tarifi
Malzemeler:
4 çorba kaşığı krem
1 çorba kaşığı Vegeta ya da kuru sebze tozu
1 tatlı kaşığı toz acı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı toz tatlı kırmızı biber
bir parça tuzlu (isteğe bağlı)
1,5 litre sıcak su
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet yufka
1 kg yoğurt
2 adet yumurta
1 baş soğan
150 gr tereyağı
1 demet maydanoz
Yapılışı:
Derin bir tencereye 3 çorba kaşığı sıvıyağı koyun, birazcık kızınca içine soğanları atın Çevirerek azıcık kavurun ve içine sebze tozunu, tuzu, acı ve tatlı kırmızı biberi ilave edin, bitmiş karıştırarak içine suyunu koyun ve kaynamaya bırakın
Tereyağını eritin birazcık soğuyunca, 1 kg yoğurdun içine ek edin, 2 yumurtayı üstüne kırın ve hepsini birlikte karıştırın Yufkayı mutfak tezgahının üstüne serin İçine, hazırladığınız yumurta, yağ ve yoğurt karışımını yayınlama Yufkayı bir ucundan tutarak yoğurdun üstüne kıvırın ve yuvarlayarak kapatın Kalın ve uzun olarak hazırladığınız Strukle'yi 3 parmak kalınlığında parçalar halinde emin Tencerede kaynamakta olan yağlı ve soğanlı suyun içine atın, kaynamaya bırakın giderken maydanozları ince ince kıyın ve tencerede kaynamakta olan Strukle'nin üstüne serpin, kremi de ilave ederek karıştırın Tencerenin kapağını yarım kapatarak yufkalar yumuşayıncaya kadar orta ateşte 67 dakika pişirin Strukle'niz piştikten daha sonra ateşten alarak sıcak sıcak servis yapın *
Hırvatistan mutfağı sahip olduğu iklim özelliklerine göre istikrarsızlık gösterir Hırvatlar daha fazla taze ot ve şimşir kullanırlar Özellikle fırında pişirilen kuzu etlerini şimşirle hazırlarlar
Fazla pozitif kullanmamakla beraber Hırvatların çok kullandıkları baharatlar, acı ve tatlı kırmızı biber, karabiber ve kurutulmuş sebze tozlarından yapılan Vegetadedikleri bir tür sebze tozudur
Akdeniz Mutfağı'nın karasal mutfak üzerinde büyük etkisi olmuştur Taze deniz balığını Hırvatistan'ın hemencecik her uygun bulmak mümkündür Deniz ürünleri Hırvatların vazgeçemediği ürünlerdir
Hırvatların en ünlü ve Hırvatistan'ın anında her yerinde hazırlanan yemeklerinden biri Strukle(ştrükle) dir
Strukle Tarifi
Malzemeler:
4 çorba kaşığı krem
1 çorba kaşığı Vegeta ya da kuru sebze tozu
1 tatlı kaşığı toz acı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı toz tatlı kırmızı biber
bir parça tuzlu (isteğe bağlı)
1,5 litre sıcak su
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet yufka
1 kg yoğurt
2 adet yumurta
1 baş soğan
150 gr tereyağı
1 demet maydanoz
Yapılışı:
Derin bir tencereye 3 çorba kaşığı sıvıyağı koyun, birazcık kızınca içine soğanları atın Çevirerek azıcık kavurun ve içine sebze tozunu, tuzu, acı ve tatlı kırmızı biberi ilave edin, bitmiş karıştırarak içine suyunu koyun ve kaynamaya bırakın
Tereyağını eritin birazcık soğuyunca, 1 kg yoğurdun içine ek edin, 2 yumurtayı üstüne kırın ve hepsini birlikte karıştırın Yufkayı mutfak tezgahının üstüne serin İçine, hazırladığınız yumurta, yağ ve yoğurt karışımını yayınlama Yufkayı bir ucundan tutarak yoğurdun üstüne kıvırın ve yuvarlayarak kapatın Kalın ve uzun olarak hazırladığınız Strukle'yi 3 parmak kalınlığında parçalar halinde emin Tencerede kaynamakta olan yağlı ve soğanlı suyun içine atın, kaynamaya bırakın giderken maydanozları ince ince kıyın ve tencerede kaynamakta olan Strukle'nin üstüne serpin, kremi de ilave ederek karıştırın Tencerenin kapağını yarım kapatarak yufkalar yumuşayıncaya kadar orta ateşte 67 dakika pişirin Strukle'niz piştikten daha sonra ateşten alarak sıcak sıcak servis yapın *