Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hırvatistanın En Ünlü Yemekleri

Hırvatistanın En Ünlü Yemekleri
0
167

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Hırvatistan Mutfağı Hakkında Veri


Hırvatistan mutfağı sahip olduğu iklim özelliklerine göre istikrarsızlık gösterir Hırvatlar daha fazla taze ot ve şimşir kullanırlar Özellikle fırında pişirilen kuzu etlerini şimşirle hazırlarlar

Fazla pozitif kullanmamakla beraber Hırvatların çok kullandıkları baharatlar, acı ve tatlı kırmızı biber, karabiber ve kurutulmuş sebze tozlarından yapılan Vegetadedikleri bir tür sebze tozudur

Akdeniz Mutfağı'nın karasal mutfak üzerinde büyük etkisi olmuştur Taze deniz balığını Hırvatistan'ın hemencecik her uygun bulmak mümkündür Deniz ürünleri Hırvatların vazgeçemediği ürünlerdir

Hırvatların en ünlü ve Hırvatistan'ın anında her yerinde hazırlanan yemeklerinden biri Strukle(ştrükle) dir


Strukle Tarifi




Malzemeler:

4 çorba kaşığı krem
1 çorba kaşığı Vegeta ya da kuru sebze tozu
1 tatlı kaşığı toz acı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı toz tatlı kırmızı biber
bir parça tuzlu (isteğe bağlı)
1,5 litre sıcak su
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet yufka
1 kg yoğurt
2 adet yumurta
1 baş soğan
150 gr tereyağı
1 demet maydanoz

Yapılışı:

Derin bir tencereye 3 çorba kaşığı sıvıyağı koyun, birazcık kızınca içine soğanları atın Çevirerek azıcık kavurun ve içine sebze tozunu, tuzu, acı ve tatlı kırmızı biberi ilave edin, bitmiş karıştırarak içine suyunu koyun ve kaynamaya bırakın

Tereyağını eritin birazcık soğuyunca, 1 kg yoğurdun içine ek edin, 2 yumurtayı üstüne kırın ve hepsini birlikte karıştırın Yufkayı mutfak tezgahının üstüne serin İçine, hazırladığınız yumurta, yağ ve yoğurt karışımını yayınlama Yufkayı bir ucundan tutarak yoğurdun üstüne kıvırın ve yuvarlayarak kapatın Kalın ve uzun olarak hazırladığınız Strukle'yi 3 parmak kalınlığında parçalar halinde emin Tencerede kaynamakta olan yağlı ve soğanlı suyun içine atın, kaynamaya bırakın giderken maydanozları ince ince kıyın ve tencerede kaynamakta olan Strukle'nin üstüne serpin, kremi de ilave ederek karıştırın Tencerenin kapağını yarım kapatarak yufkalar yumuşayıncaya kadar orta ateşte 67 dakika pişirin Strukle'niz piştikten daha sonra ateşten alarak sıcak sıcak servis yapın *
 

Similar threads

Hırvatistan Mutfağı Hakkında Data Hırvatlar günde üç öğün yemek yerlerdi Sabahleyin, öğle ve akşam Tabii fakat alıştırma hayatına kadının girmesi ile bu geleneksel alışılmışlık gitgide değişti ve öğle yemeği öğleden sonra iş azar saat 1600'ya kaydı ve dolayısıyla akşam yemeği ortadan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
77
Hırvatistan Mutfağı Hakkında Bilgi Hırvatistan mutfağı sahip olduğu iklim ozelliklerine gore değişkenlik gosterir Hırvatlar daha cok taze ot ve şimşir kullanırlar Ozellikle fırında pişirilen kuzu etlerini şimşirle hazırlarlar Cok fazla kullanmamakla beraber Hırvatların cok kullandıkları...
Cevaplar
0
Görüntüleme
161
Hırvatistan Mutfağı Hakkında Bilgi Hırvatlar gunde uc oğun yemek yerlerdi Sabah, oğle ve akşam Tabii ki calışma hayatına kadının girmesi ile bu geleneksel alışkanlık gittikce değişti ve oğle yemeği oğleden sonra iş cıkışma saat 1600'ya kaydı ve dolayısıyla akşam yemeği ortadan kalktıAyrıca...
Cevaplar
0
Görüntüleme
232
Hırvatistanın Yemekleri Hakkında Data Hırvatistan Ülkesi Orta Avrupa, Balkanlar ve Akdeniz'in kesişme noktasında bulunan demokratik cumhuriyettirHırvatistanın Başkenti Zagreb 'dirHırvatistan 20 yönetimsel bölgeye bölünmüş olup 56,594 km²'lik bir yüzölçümüne sahip bir ülkedir Yemek Yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
96
Yufka Corbası Tarifi Yufka Corbası yapılışı Yufka Corbası nasıl yapılır Strukle Tarifi İsvec Yufka Corbası Tarifi Resimli imagesyufkacorbasitarifiresimli5ad43e8e65809 1 adet yufka 1 kg yoğurt 2 adet yumurta 1 baş soğan 150 gr tereyağı 1 demet maydanoz 4 corba kaşığı krem 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
101
858,518Konular
981,136Mesajlar
30,988Kullanıcılar
SsOnalSon üye
Üst Alt