Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Hırvatistanın En Unlu Yemekleri

Hırvatistanın En Unlu Yemekleri
0
149

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
86
Puan
48
F-D Coin
0
Hırvatistan Mutfağı Hakkında Bilgi


Hırvatistan mutfağı sahip olduğu iklim ozelliklerine gore değişkenlik gosterir Hırvatlar daha cok taze ot ve şimşir kullanırlar Ozellikle fırında pişirilen kuzu etlerini şimşirle hazırlarlar

Cok fazla kullanmamakla beraber Hırvatların cok kullandıkları baharatlar, acı ve tatlı kırmızı biber, karabiber ve kurutulmuş sebze tozlarından yapılan Vegetadedikleri bir tur sebze tozudur

Akdeniz Mutfağı'nın karasal mutfak uzerinde buyuk etkisi olmuştur Taze deniz balığını Hırvatistan'ın hemen her yerinde bulmak mumkundur Deniz urunleri Hırvatların vazgecemediği urunlerdir

Hırvatların en unlu ve Hırvatistan'ın hemen her yerinde hazırlanan yemeklerinden biri Strukle(ştrukle) dir


Strukle Tarifi

imageshirvatistaninenunluyemekleri5ae6468e19224


Malzemeler:

4 corba kaşığı krem
1 corba kaşığı Vegeta veya kuru sebze tozu
1 tatlı kaşığı toz acı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı toz tatlı kırmızı biber
bir tutam tuz (isteğe bağlı)
1,5 litre sıcak su
3 corba kaşığı sıvıyağ
1 adet yufka
1 kg yoğurt
2 adet yumurta
1 baş soğan
150 gr tereyağı
1 demet maydanoz

Yapılışı:

Derin bir tencereye 3 corba kaşığı sıvıyağı koyun, biraz kızınca icine soğanları atın Cevirerek biraz kavurun ve icine sebze tozunu, tuzu, acı ve tatlı kırmızı biberi ilave edin, tekrar karıştırarak icine suyunu koyun ve kaynamaya bırakın

Tereyağını eritin biraz soğuyunca, 1 kg yoğurdun icine ilave edin, 2 yumurtayı ustune kırın ve hepsini birlikte karıştırın Yufkayı mutfak tezgahının uzerine serin İcine, hazırladığınız yumurta, yağ ve yoğurt karışımını yayın Yufkayı bir ucundan tutarak yoğurdun uzerine kıvırın ve yuvarlayarak kapatın Kalın ve uzun olarak hazırladığınız Strukle'yi 3 parmak kalınlığında parcalar halinde kesin Tencerede kaynamakta olan yağlı ve soğanlı suyun icine atın, kaynamaya bırakın Bu arada maydanozları ince ince kıyın ve tencerede kaynamakta olan Strukle'nin uzerine serpin, kremi de ilave ederek karıştırın Tencerenin kapağını yarım kapatarak yufkalar yumuşayıncaya kadar orta ateşte 67 dakika pişirin Strukle'niz piştikten sonra ateşten alarak sıcak sıcak servis yapın
 

Similar threads

Hırvatistan Mutfağı Hakkında Bilgi Hırvatlar gunde uc oğun yemek yerlerdi Sabah, oğle ve akşam Tabii ki calışma hayatına kadının girmesi ile bu geleneksel alışkanlık gittikce değişti ve oğle yemeği oğleden sonra iş cıkışma saat 1600'ya kaydı ve dolayısıyla akşam yemeği ortadan kalktıAyrıca...
Cevaplar
0
Görüntüleme
224
Hırvatistan Mutfağı Hakkında Veri Hırvatistan mutfağı sahip olduğu iklim özelliklerine göre istikrarsızlık gösterir Hırvatlar daha fazla taze ot ve şimşir kullanırlar Özellikle fırında pişirilen kuzu etlerini şimşirle hazırlarlar Fazla pozitif kullanmamakla beraber Hırvatların çok...
Cevaplar
0
Görüntüleme
157
Hırvatistan Mutfağı Hakkında Data Hırvatlar günde üç öğün yemek yerlerdi Sabahleyin, öğle ve akşam Tabii fakat alıştırma hayatına kadının girmesi ile bu geleneksel alışılmışlık gitgide değişti ve öğle yemeği öğleden sonra iş azar saat 1600'ya kaydı ve dolayısıyla akşam yemeği ortadan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
69
Yufka Corbası Tarifi Yufka Corbası yapılışı Yufka Corbası nasıl yapılır Strukle Tarifi İsvec Yufka Corbası Tarifi Resimli imagesyufkacorbasitarifiresimli5ad43e8e65809 1 adet yufka 1 kg yoğurt 2 adet yumurta 1 baş soğan 150 gr tereyağı 1 demet maydanoz 4 corba kaşığı krem 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
92
Hırvatistanın Yemekleri Hakkında Bilgi Hırvatistan Ulkesi Orta Avrupa, Balkanlar ve Akdeniz'in kesişme noktasında bulunan demokratik cumhuriyettirHırvatistanın Başkenti Zagreb 'dirHırvatistan 20 idari bolgeye bolunmuş olup 56,594 km²'lik bir yuzolcumune sahip bir ulkedir Yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
179
858,496Konular
981,668Mesajlar
29,741Kullanıcılar
babanız61Son üye
Üst Alt