Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Hızır Lokması Erzincan

Hızır Lokması Erzincan
0
30

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
hizir-lokmasi-erzincan.jpg

Hızır Lokması Erzincan Tanımı İçin Materyaller

  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı su
  • 1.5 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket toz maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 adet yumurta (Sarısı üzerine)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
İç materyali için;
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz
Üzerine sürmek için;
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı susam
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu

Hızır Lokması Erzincan Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Yoğurma kabına ılık süt, maya, su ve şekeri güzelce karıştıralım.
  2. Başka malzemeleride ek edip, güzelce tekrar karıştıralım.
  3. Unu dikkatli ekleyerek yumuşak bir hamur yapıyoruz.
  4. Hamuru toparladıktan sonra mayalanması için, sıcak bir ortamada bekletelim.
  5. Hamurumuz mayalanırken iç materyalini yapalım.
  6. Tavaya sıvı yağ ve unu alıp ocakta orta ateşte rengi dönene kadar kavuralım tuzu koyup ocaktan alalım.
  7. Hamuru ikiye bölerek beze yapalım birinci bezeyi yağladığımız tepsinin ebatında açalım ve tepsiye yerleştirelim.
  8. Helvayı eşit bir biçimde yayalım ve öbür bezeyide tıpkı biçimde açalım ve oburunun üzerine serelim.
  9. Yumurtayla yoğurdu karıştıralım ve lokma çöreğinin üzerine sürelim, susam ve çörek otu dökerek bitirelim.
  10. 180 derece fırında alt üst ayarda denetimli olarak pişiriyoruz. Fırından çıkınca biraz soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz afiyet olsun.
Hızır Lokması Erzincan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,302Mesajlar
29,566Kullanıcılar
sfdbeleopSon üye
Üst Alt