
Hızlı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 2 yumurta ( birisinin sarısı üzerine)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı tereyağ yada margarin
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un ( ele yapışmayacak kıvama gelene kadar)
- Beyaz peynir (isteğe bağlı)
- Yumurta sarısı
- Çörek otu ve susam
Hızlı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve tereyağ oda sıcaklığında olmalıdır.
- Un hariç bütün materyalleri karıştırın.
- Ardından unu dikkatlice döküyoruz.
- Ele yapışmayan kıvama gelene kadar unu dökün yoğurun.
- Ardından form verip fırın tepsisine yerleştirin yumurta sarısı sürüp üzerine susam ve çörek otunu serpiştirin.
- 180 derece de 25 dk kızarana kadar pişirin.
Hızlı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı