Hokkaido Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet hokkaido kabak
- 1 su bardağı şeker
- Çubuk tarçın (isteğe bağlı)
Hokkaido Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kabağı soyup ay şeklinde dilimlenir.
- Fırın tepsisine alıp üzerine 1 su bardağı şeker gezdirilir.
- Çubuk tarçın konur.
- Üzeri kapatılıp bir kaç saat sulanmaya bırakılır.
- Sulanan kabağın üstü folyolu yağlı kağıt ile kapatılır.
- Sıcak fırına konulur.
- Yarım saat üzeri kapalı pişirilir.
- Yarım saat sonra folyosu alınır, suyunu çekene kadar 15-20 dk pişirilir.
- Suyunu çeken kabak fırından alınır soğumaya bırakılır.
- Tahin ceviz veya kaymak fıstık ile servis edilir.