iltasyazilim
FD Üye
Hollandanın En Meşhur Yemekleri
Hollandanın meşhur yemekleri
Hollandanın Ünlü Yemekleri
Hollanda ’nın kendine özgü yemek kültürünün temelinde ise peynir ve tereyağı var Derhal her öğün bu iki lezzeti sofralarınızda bulmanız mümkün
HOLLANDA SALATASI
1 yumurtanın sarısı
1 dere kaşığı tuzlu
1+12 nehir kaşığı toz hardal
1 kahve kaşığı karabiber
kahve kaşığının ucuyla pul kırmızıbiber
125 gr (12 su bardağından birazcık pozitif) zeytinyağı
1+12 çorba kaşığı limon suyu
125 gr (12 su bardağı) krema
15 gr (3 yaprak) jelatin (2 çorba kaşığı ılık suda eritilmiş)
2 kırmızı elma (kabukları soyulup ince kıyılmış)
1 çorba kaşığı kereviz (rendelenmiş)
1 yeşil dolmalık biber (ayıklanıp, ince kıyılmış)
2 orta tepe patates (haşlanmış ve ufak doğranmış)
2 katı yumurta (kıyılmış)
125 gr ançüez
10 yeşil çekirdeksiz zeytin (her biri üçe kesik)
Yumurta sarısı, hardal, tuzlu, karabiber ve pul kırmızı biberi orta boy bir kasede karıştırıp, yumurta teli ile iyice çırpınız Zeytinyağı damla damla akıtıp çırpınız (Yağı ilk kez pozitif akıtırsanız mayoneziniz tortulanmış olacağından, oysa mayonez koyulaşmaya başlayınca azıcık daha fazla akıtabilirsiniz) Mayonezin çok koyu olmasını durdurmak için nadiren birkaç damla limon suyu ekleyiniz Bütün yağ bitince limonun tamamını ekleyip dilerseniz birazcık daha tuzlu, hardal ve limon suyu katınız Krema ve jelatini ekleyip en ince ayrıntısına kadar karıştırınız
Elma, kereviz, dolmalık biber, patates, katı yumurta ve ançüezleri ekleyip karışımı 1 kg'lık (5 su bardağı su bölge) bir kalıba boşaltarak buzdolabında 3 saat, salata iyice tutana kadar bekletiniz
Kalıbı buzdolabından alıp iç kenarlarında belirgin bir bıçağı çepeçevre gezdiriniz Kalıbın dibini kaynar suya batırıp çıkarınız Üstüne soğuk bir servis tabağı koyup ters çevirerek hızla sallayıp, salatayı servis tabağına çıkarınız
Üstünü zeytinlerle süsleyip hemen yada bir zaman daha soğuttuktan sonradan servis ediniz
ROTTERDAM ÇORBASI (HOLLANDA)
4 su bardağı tavuk suyu
125 gr taze fasulye (kılçıkları ayıklanıp, 1,5 cm boyunda kesilmiş)
180 gr iç bezelye
12 hıyar (kabuğu soyulup çekirdekleri temizlendikten sonradan, küçük parçalar halinde doğranmış)
34 tatlı kaşığı tuzlu
1 nehir kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
3 yumurtanın sarısı
125 gr (12 su bardağı) krema
1 çorba kaşığı taze soğan (ince kıyılmış)
Orta zirve bir tencerede, tavuk suyunu harlı ateşte kaynatınız Taze fasulye, bezelye, hıyar, tuzlu, biber ve maydanozu ekleyip, ateşi azıcık kısarak sebzeleri 1015 dakika, fasulye ve bezelyeler yumuşayana dek pişiriniz
Tencereyi ateşten alınız
Minik bir kasede yumurta sarılarını ve kremayı karıştırıp, tenceredeki sıcak tavuk suyundan 5 çorba kaşığı katarak çırpınız Yumurtalı karışımı tencereye ekleyiniz Tencereyi ağır ateşe oturtup, sürekli karıştırarak, çorbayı kaynatmadan ısıtınız
Tencereyi ateşten alıp, çorbayı ısıtılmış bir kaseye boşalttıktan daha sonra, üzerine taze soğanı serpip servis ediniz *
Hollandanın meşhur yemekleri
Hollandanın Ünlü Yemekleri
Hollanda ’nın kendine özgü yemek kültürünün temelinde ise peynir ve tereyağı var Derhal her öğün bu iki lezzeti sofralarınızda bulmanız mümkün
HOLLANDA SALATASI
1 yumurtanın sarısı
1 dere kaşığı tuzlu
1+12 nehir kaşığı toz hardal
1 kahve kaşığı karabiber
kahve kaşığının ucuyla pul kırmızıbiber
125 gr (12 su bardağından birazcık pozitif) zeytinyağı
1+12 çorba kaşığı limon suyu
125 gr (12 su bardağı) krema
15 gr (3 yaprak) jelatin (2 çorba kaşığı ılık suda eritilmiş)
2 kırmızı elma (kabukları soyulup ince kıyılmış)
1 çorba kaşığı kereviz (rendelenmiş)
1 yeşil dolmalık biber (ayıklanıp, ince kıyılmış)
2 orta tepe patates (haşlanmış ve ufak doğranmış)
2 katı yumurta (kıyılmış)
125 gr ançüez
10 yeşil çekirdeksiz zeytin (her biri üçe kesik)
Yumurta sarısı, hardal, tuzlu, karabiber ve pul kırmızı biberi orta boy bir kasede karıştırıp, yumurta teli ile iyice çırpınız Zeytinyağı damla damla akıtıp çırpınız (Yağı ilk kez pozitif akıtırsanız mayoneziniz tortulanmış olacağından, oysa mayonez koyulaşmaya başlayınca azıcık daha fazla akıtabilirsiniz) Mayonezin çok koyu olmasını durdurmak için nadiren birkaç damla limon suyu ekleyiniz Bütün yağ bitince limonun tamamını ekleyip dilerseniz birazcık daha tuzlu, hardal ve limon suyu katınız Krema ve jelatini ekleyip en ince ayrıntısına kadar karıştırınız
Elma, kereviz, dolmalık biber, patates, katı yumurta ve ançüezleri ekleyip karışımı 1 kg'lık (5 su bardağı su bölge) bir kalıba boşaltarak buzdolabında 3 saat, salata iyice tutana kadar bekletiniz
Kalıbı buzdolabından alıp iç kenarlarında belirgin bir bıçağı çepeçevre gezdiriniz Kalıbın dibini kaynar suya batırıp çıkarınız Üstüne soğuk bir servis tabağı koyup ters çevirerek hızla sallayıp, salatayı servis tabağına çıkarınız
Üstünü zeytinlerle süsleyip hemen yada bir zaman daha soğuttuktan sonradan servis ediniz
ROTTERDAM ÇORBASI (HOLLANDA)
4 su bardağı tavuk suyu
125 gr taze fasulye (kılçıkları ayıklanıp, 1,5 cm boyunda kesilmiş)
180 gr iç bezelye
12 hıyar (kabuğu soyulup çekirdekleri temizlendikten sonradan, küçük parçalar halinde doğranmış)
34 tatlı kaşığı tuzlu
1 nehir kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
3 yumurtanın sarısı
125 gr (12 su bardağı) krema
1 çorba kaşığı taze soğan (ince kıyılmış)
Orta zirve bir tencerede, tavuk suyunu harlı ateşte kaynatınız Taze fasulye, bezelye, hıyar, tuzlu, biber ve maydanozu ekleyip, ateşi azıcık kısarak sebzeleri 1015 dakika, fasulye ve bezelyeler yumuşayana dek pişiriniz
Tencereyi ateşten alınız
Minik bir kasede yumurta sarılarını ve kremayı karıştırıp, tenceredeki sıcak tavuk suyundan 5 çorba kaşığı katarak çırpınız Yumurtalı karışımı tencereye ekleyiniz Tencereyi ağır ateşe oturtup, sürekli karıştırarak, çorbayı kaynatmadan ısıtınız
Tencereyi ateşten alıp, çorbayı ısıtılmış bir kaseye boşalttıktan daha sonra, üzerine taze soğanı serpip servis ediniz *