Homaça Tanımı İçin Materyaller
- 500 gram et
- 10 gram tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- Yarım yemek kaşığı salça
- 1 adet defne yaprağı
- 1 çay kaşığı kırmızı tatlı toz biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
Homaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
????????????işlem basamakları????????????.
- Birinci olarak düdüklü tenceremizi ocağa koyuyoruz ve ısınmasını bekliyoruz.
- Isındıktan sonra iri doğradığımız erleri tencereye ekliyoruz ve suyunu salana kadar hiç karıştırmıyoruz
- Suyunu saldıktan sonra karıştırıp suyunu çekene kadar kavuruyoruz.
- Daha sonra salça un tereyağı ekleyip kavuruyoruz.
- Etlerin üzerini geçecek biçimde su koyup baharatlarımı ekliyoruz ve düdüklüyü kapatıp 45 dakika pişiriyoruz Akabinde lokum üzere homaçamız hazır???? şimdiden deneyecek olan herkese afiyet olsun ????.