Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

homojen ve heterojen arasındaki fark nedir

homojen ve heterojen arasındaki fark nedir
0
124

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
türdeş ve heterojen çekirdeklenme arasındaki farklar

Türdeş nedir
Tüm birimleri aynı yapıda, aynı nitelikte olan demektirher tarafında aynı özelliği bildiren, tek bir madde gibi gözüken karışımlardır Aynı Yapılı Olan karışımlara çoğunlukla “çözeltiler de denir
Tuzlu su, şekerli su, alkollü su, çeşme suyu ile içerisinde bulunduğumuz hava aynı yapılı olan karışıma misal verilir

Heterojen nedir
Öbür karakterlere yada yapılara sahip olan demektirAyrı Cinsten karışım ise madde dağılımı ve özellikleri her yerinde benzer olmayan karışımlardır Misal : ayran, meyve suyu, süt, çamurlu su, toprak


Karışımlar türdeş ve heterojen elde etmek üzere ikiye ayrılırlar

Türdeş karışımlar: her tarafında benzer özelliği bildiren,tek bir madde gibi davranan karışımlara denirTürdeş karışımlara genellikle çözeltiler de denir

Tuzlu su,hava,kolonya,24 ayar altın örnektirMetallerin eritilip karıştırılmasıyla oluşan homojen karışımlara ise bileşik denir
Bakır+çinko pirinç Kurşun+kalay lehim Bakır+kalay tunç
Altınakır bilezik alaşımı Krom+nikel+karbon+demir çelik
Bir çözeltide çözünen(tuzlu gibi) ve çözücü(su gibi) almak üzere iki madde vardır Örneğin; şekerli suda şeker çözünen,su çözücüdür
Bir çözeltide çözücü fazla çözen az ise buna seyreltik çözelti,çözücü az çözünen artı ise buna da derişik çözelti denir

Heterojen karışımlar:Her uygun benzer özellikleri göstermeyen karışımlara denir Heterojen karışımlar süspansiyon ve emülsiyon olarak iki özel durumu vardır:
Süspansiyon (katıistikrarsız karışımı) :sukum,sutebeşir tozu

Emülsiyon(sıvıakıcı karışımı) :suzeytin yağı,subenzin karışımı,süt içindeki yağ damlacıkları da birer emülsiyondur

Karışımların özellikleri
1) Karışımı oluşturan maddeler kendi özelliklerini kaybetmezler(Tuzluşeker)
2) Karışımı oluşturan maddelerin miktarları arasında açıklanmış bir oran yokturİstenildiği oranda karıştırılabilirler(1 kadeh su 1 kaşık şeker istersek 2 kaşık şeker )
3) Karışımların erime ve kaynama noktaları değişmez değildir( Az tuz su fazla tuzlu sudan daha çabuk kaynar)
4) Karışımların açıklanmış bir kimyasal formülleri yoktur( Kumdemir tozu )
5) Karışımlar somut yollarla oluşur ve bileşenlerine bedensel yollarla ayrılırlar(1 bardak su ile 1 bardak yağı benzer barbar dökersek karışım olur) *
 
858,505Konular
982,715Mesajlar
33,056Kullanıcılar
forumdas1Son üye
Üst Alt