Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hoş Geldin Ramazan

Hoş Geldin Ramazan

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Hoşgeldin Ya Şehr'i Ramazan

Güzel geldin ateşim, yangınım, külüm

Ateş oldun Avucumda tutamadım seni İçime düştün Kalbimin karasına çaldım kor yüreğini
İbrahimas gibi gülden ateşlere düşürdün canımı Ey “kavurucu ateşim akla beni, yak kirlerimi
Ey yangınım, sen başkalarına sakla serinliğini, küle çevir bedenimi, benliğimi

Bir yangın yeridir Ramazan Yüreğinin taraçalarına ötelerden kıvılcımlar sıçratır Alnına göklerin sıcağını düşürür Secdelerce ısınır yüreğin
Ilık yağmurlar üşüşür tenine Rahmetle ıslanırsın Acınacak Şey denizinde yıkanırsın
Ezelde ruhuna dokunan kutlu sesin yankısı her yerde erişir kulağına

Hoş geldin yolum, yoldaşım, menzilim

Yol oldun ruhuma Dünyanın telaşından çekip aldın beni
Kalbimin serin vadisine taşıdın nefsimi Beni benimle her tarafta tanıştırdın Yûnusas gibi denize attın, geceye bıraktın, balığın karnına soktun nefsimi
Kuraların hepsi bana çıktı Nasıl da tanıdın “efendisinden kaçmış esiryi? Ey yoldaşım, kötülerden sakla beni Yolda bırak nefsimi

Bedenine konuktur Ramazan

Tenine her yerde ruh üfler gibi sessizce gelir, sessizce gider
Derin bir nefes gibi dudağından kalbine müjdeler yollar Benliğin kabuğunu kırar, bencilliğin göğsünde yaralar açar Seni sana bitiştirir
Maddenin labirentlerinde kaybolmuş ruhunu kardeş ruhlarla tekrar buluşturur, yeniden barıştırır

Hoş geldin ay yüzlüm, hilâl kaşlım, sevgilim

Can oldun tenime Yeryüzünün cezbesinden kopardın beni
Göklerin temâşasına kaptırdım gözlerimi Yüzümü kutlu aynalarda seyrettim
Rüyânı görmek için Yûsufas gibi kuyulardan topladım hücrelerimi Ey göklüm, yanına al beni
Yüz üstü bırak kibrimi, bencilliğimi

Zamanın kutsanışıdır Ramazan

Hilâlin dokunuşuyla süre mekana şampiyon gelir Kutsallık yörene kazanç, yanında varır, eline doluşur Sen onu arayıp bulmazsın, o seni bulur ve kucaklar
Sözde kıble sana yönelir
Güya seccaden alnını öper Sanki Kâbe sana yanaşır Sözde En Sevgiliasm evine misafir olur Nereye gidersen git, yanına kalır Ramazan

Güzel geldin bahar kokulum, çiçek tenlim, deniz gözlüm

Kabrimden kaldırdın beni Adımı kazıdığım taşları kırdın Sesimi yutan uçurumları uçuruma attın
Beni bana kattın bitmiş Sonsuzluğun müjdesini dokundurdun tenime
Bir İsâas nefesi gibi dürttün kalbimi uykulardan Ey gülüm, kokunu ver ruhuma
Uzaklara at cesedimi

Bir uyanıştır Ramazan

Açlığın incelttiği bedeninde ruhuna daha fazla yer kalır Benliğin kabından çıkarsın, kutsiyetin Kâbe ’sine varırsın
Bencilliğin kafesinden kurtulursun, meleklerin kanatlarına tutunursun Yetimlerin gözlerindeki eşsiz sevince mimar olursun Yoksulların gönlünde taş üzerine taş koyarsın
Ellerin kalbine öteki ilk olarak Mûsaas gibi göğsünde “yedi beyza taşırsın Aklanırsın, arınırsın, kutsanırsın

Güzel geldin tatlı sözlüm, gül yüzlüm, sultanım

Bak, nasıl da uslandım Sözüne kandım Bakışınla yıkandım
Hamdım, piştim, yandım Huzuruna vardım Yaralarımın hepsini kanattım Hasretlerimin hepsini avuttum
Teselline susadım Yüzüne acıktım Orucunu tuttum İftarına muntazırım Yâkubas gibi gömleğinin kokusuyla açtın gözlerimi
Ey âl yanaklım, “hümeyrâm, yüzünü değdir yüzüme Sözünün meltemine savur benliğimi

Ne güzel terbiyedir oruç Seni nefsinin karşısına koyar
Bedeninin kabuğuna derin çizikler atar Teninde gül kokulu yaralar açar Yüreğine fısıldar: “Sen sana ait değilsin! Mideni boşalttıkça, kalbini doyurur
Ötelerden gelen kutlu bir kervan olur; seni kuyuda bulur, cennet karşılığı Sahibine satar

Hoş geldin bi ’tanem, nur tanem, nar tanem

Tut saçlarımdan kor gözlerinle
Ellerimi yu ellerinin ateşinde
Yüreğimi rehin tut sevdânın tenhasında
Yanımda kal, benimle kal, bana kal tüm bayramların arefesinde

Seni sana çağırıyor Ramazan

Senai Demirci

Bin Aydan bahtı açık Kutsal Ramazan Ayı Bütün islam Alemine ve FORUMDAŞ Ailesine Uğurlu olsun *