iltasyazilim
FD Üye
Hoşgeldin Ya Şehr'i Ramazan
Güzel geldin ateşim, yangınım, külüm
Ateş oldun Avucumda tutamadım seni İçime düştün Kalbimin karasına çaldım kor yüreğini
İbrahimas gibi gülden ateşlere düşürdün canımı Ey “kavurucu ateşim akla beni, yak kirlerimi
Ey yangınım, sen başkalarına sakla serinliğini, küle çevir bedenimi, benliğimi
Bir yangın yeridir Ramazan Yüreğinin taraçalarına ötelerden kıvılcımlar sıçratır Alnına göklerin sıcağını düşürür Secdelerce ısınır yüreğin
Ilık yağmurlar üşüşür tenine Rahmetle ıslanırsın Acınacak Şey denizinde yıkanırsın
Ezelde ruhuna dokunan kutlu sesin yankısı her yerde erişir kulağına
Hoş geldin yolum, yoldaşım, menzilim
Yol oldun ruhuma Dünyanın telaşından çekip aldın beni
Kalbimin serin vadisine taşıdın nefsimi Beni benimle her tarafta tanıştırdın Yûnusas gibi denize attın, geceye bıraktın, balığın karnına soktun nefsimi
Kuraların hepsi bana çıktı Nasıl da tanıdın “efendisinden kaçmış esiryi? Ey yoldaşım, kötülerden sakla beni Yolda bırak nefsimi
Bedenine konuktur Ramazan
Tenine her yerde ruh üfler gibi sessizce gelir, sessizce gider
Derin bir nefes gibi dudağından kalbine müjdeler yollar Benliğin kabuğunu kırar, bencilliğin göğsünde yaralar açar Seni sana bitiştirir
Maddenin labirentlerinde kaybolmuş ruhunu kardeş ruhlarla tekrar buluşturur, yeniden barıştırır
Hoş geldin ay yüzlüm, hilâl kaşlım, sevgilim
Can oldun tenime Yeryüzünün cezbesinden kopardın beni
Göklerin temâşasına kaptırdım gözlerimi Yüzümü kutlu aynalarda seyrettim
Rüyânı görmek için Yûsufas gibi kuyulardan topladım hücrelerimi Ey göklüm, yanına al beni
Yüz üstü bırak kibrimi, bencilliğimi
Zamanın kutsanışıdır Ramazan
Hilâlin dokunuşuyla süre mekana şampiyon gelir Kutsallık yörene kazanç, yanında varır, eline doluşur Sen onu arayıp bulmazsın, o seni bulur ve kucaklar
Sözde kıble sana yönelir
Güya seccaden alnını öper Sanki Kâbe sana yanaşır Sözde En Sevgiliasm evine misafir olur Nereye gidersen git, yanına kalır Ramazan
Güzel geldin bahar kokulum, çiçek tenlim, deniz gözlüm
Kabrimden kaldırdın beni Adımı kazıdığım taşları kırdın Sesimi yutan uçurumları uçuruma attın
Beni bana kattın bitmiş Sonsuzluğun müjdesini dokundurdun tenime
Bir İsâas nefesi gibi dürttün kalbimi uykulardan Ey gülüm, kokunu ver ruhuma
Uzaklara at cesedimi
Bir uyanıştır Ramazan
Açlığın incelttiği bedeninde ruhuna daha fazla yer kalır Benliğin kabından çıkarsın, kutsiyetin Kâbe ’sine varırsın
Bencilliğin kafesinden kurtulursun, meleklerin kanatlarına tutunursun Yetimlerin gözlerindeki eşsiz sevince mimar olursun Yoksulların gönlünde taş üzerine taş koyarsın
Ellerin kalbine öteki ilk olarak Mûsaas gibi göğsünde “yedi beyza taşırsın Aklanırsın, arınırsın, kutsanırsın
Güzel geldin tatlı sözlüm, gül yüzlüm, sultanım
Bak, nasıl da uslandım Sözüne kandım Bakışınla yıkandım
Hamdım, piştim, yandım Huzuruna vardım Yaralarımın hepsini kanattım Hasretlerimin hepsini avuttum
Teselline susadım Yüzüne acıktım Orucunu tuttum İftarına muntazırım Yâkubas gibi gömleğinin kokusuyla açtın gözlerimi
Ey âl yanaklım, “hümeyrâm, yüzünü değdir yüzüme Sözünün meltemine savur benliğimi
Ne güzel terbiyedir oruç Seni nefsinin karşısına koyar
Bedeninin kabuğuna derin çizikler atar Teninde gül kokulu yaralar açar Yüreğine fısıldar: “Sen sana ait değilsin! Mideni boşalttıkça, kalbini doyurur
Ötelerden gelen kutlu bir kervan olur; seni kuyuda bulur, cennet karşılığı Sahibine satar
Hoş geldin bi ’tanem, nur tanem, nar tanem
Tut saçlarımdan kor gözlerinle
Ellerimi yu ellerinin ateşinde
Yüreğimi rehin tut sevdânın tenhasında
Yanımda kal, benimle kal, bana kal tüm bayramların arefesinde
Seni sana çağırıyor Ramazan
Senai Demirci
Bin Aydan bahtı açık Kutsal Ramazan Ayı Bütün islam Alemine ve FORUMDAŞ Ailesine Uğurlu olsun *
Güzel geldin ateşim, yangınım, külüm
Ateş oldun Avucumda tutamadım seni İçime düştün Kalbimin karasına çaldım kor yüreğini
İbrahimas gibi gülden ateşlere düşürdün canımı Ey “kavurucu ateşim akla beni, yak kirlerimi
Ey yangınım, sen başkalarına sakla serinliğini, küle çevir bedenimi, benliğimi
Bir yangın yeridir Ramazan Yüreğinin taraçalarına ötelerden kıvılcımlar sıçratır Alnına göklerin sıcağını düşürür Secdelerce ısınır yüreğin
Ilık yağmurlar üşüşür tenine Rahmetle ıslanırsın Acınacak Şey denizinde yıkanırsın
Ezelde ruhuna dokunan kutlu sesin yankısı her yerde erişir kulağına
Hoş geldin yolum, yoldaşım, menzilim
Yol oldun ruhuma Dünyanın telaşından çekip aldın beni
Kalbimin serin vadisine taşıdın nefsimi Beni benimle her tarafta tanıştırdın Yûnusas gibi denize attın, geceye bıraktın, balığın karnına soktun nefsimi
Kuraların hepsi bana çıktı Nasıl da tanıdın “efendisinden kaçmış esiryi? Ey yoldaşım, kötülerden sakla beni Yolda bırak nefsimi
Bedenine konuktur Ramazan
Tenine her yerde ruh üfler gibi sessizce gelir, sessizce gider
Derin bir nefes gibi dudağından kalbine müjdeler yollar Benliğin kabuğunu kırar, bencilliğin göğsünde yaralar açar Seni sana bitiştirir
Maddenin labirentlerinde kaybolmuş ruhunu kardeş ruhlarla tekrar buluşturur, yeniden barıştırır
Hoş geldin ay yüzlüm, hilâl kaşlım, sevgilim
Can oldun tenime Yeryüzünün cezbesinden kopardın beni
Göklerin temâşasına kaptırdım gözlerimi Yüzümü kutlu aynalarda seyrettim
Rüyânı görmek için Yûsufas gibi kuyulardan topladım hücrelerimi Ey göklüm, yanına al beni
Yüz üstü bırak kibrimi, bencilliğimi
Zamanın kutsanışıdır Ramazan
Hilâlin dokunuşuyla süre mekana şampiyon gelir Kutsallık yörene kazanç, yanında varır, eline doluşur Sen onu arayıp bulmazsın, o seni bulur ve kucaklar
Sözde kıble sana yönelir
Güya seccaden alnını öper Sanki Kâbe sana yanaşır Sözde En Sevgiliasm evine misafir olur Nereye gidersen git, yanına kalır Ramazan
Güzel geldin bahar kokulum, çiçek tenlim, deniz gözlüm
Kabrimden kaldırdın beni Adımı kazıdığım taşları kırdın Sesimi yutan uçurumları uçuruma attın
Beni bana kattın bitmiş Sonsuzluğun müjdesini dokundurdun tenime
Bir İsâas nefesi gibi dürttün kalbimi uykulardan Ey gülüm, kokunu ver ruhuma
Uzaklara at cesedimi
Bir uyanıştır Ramazan
Açlığın incelttiği bedeninde ruhuna daha fazla yer kalır Benliğin kabından çıkarsın, kutsiyetin Kâbe ’sine varırsın
Bencilliğin kafesinden kurtulursun, meleklerin kanatlarına tutunursun Yetimlerin gözlerindeki eşsiz sevince mimar olursun Yoksulların gönlünde taş üzerine taş koyarsın
Ellerin kalbine öteki ilk olarak Mûsaas gibi göğsünde “yedi beyza taşırsın Aklanırsın, arınırsın, kutsanırsın
Güzel geldin tatlı sözlüm, gül yüzlüm, sultanım
Bak, nasıl da uslandım Sözüne kandım Bakışınla yıkandım
Hamdım, piştim, yandım Huzuruna vardım Yaralarımın hepsini kanattım Hasretlerimin hepsini avuttum
Teselline susadım Yüzüne acıktım Orucunu tuttum İftarına muntazırım Yâkubas gibi gömleğinin kokusuyla açtın gözlerimi
Ey âl yanaklım, “hümeyrâm, yüzünü değdir yüzüme Sözünün meltemine savur benliğimi
Ne güzel terbiyedir oruç Seni nefsinin karşısına koyar
Bedeninin kabuğuna derin çizikler atar Teninde gül kokulu yaralar açar Yüreğine fısıldar: “Sen sana ait değilsin! Mideni boşalttıkça, kalbini doyurur
Ötelerden gelen kutlu bir kervan olur; seni kuyuda bulur, cennet karşılığı Sahibine satar
Hoş geldin bi ’tanem, nur tanem, nar tanem
Tut saçlarımdan kor gözlerinle
Ellerimi yu ellerinin ateşinde
Yüreğimi rehin tut sevdânın tenhasında
Yanımda kal, benimle kal, bana kal tüm bayramların arefesinde
Seni sana çağırıyor Ramazan
Senai Demirci
Bin Aydan bahtı açık Kutsal Ramazan Ayı Bütün islam Alemine ve FORUMDAŞ Ailesine Uğurlu olsun *