bilgisayarci
FD Üye
Höşmerim Tanımı (Herkes Farklı Yapar) Tanımı İçin Malzemeler
- Buzlukta varsa süt kaymağı (200 gr)
- 4,5 su bardak süt
- 50 gram margarin ya da tereyağ
- Aldığı kadar un
- Toz şeker
Höşmerim Tanımı (Herkes Farklı Yapar) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle sütü tencereye koyalım. İçine margarin ve kaymağı koyalım eriyinceye kadar orta ateşte karıştıralım.
- Daha sonra ünü ek edelim altını yeterlice kısalım unu birebir profiterol hamuru hazırlar üzere koyalım yani hamur o kıvamda olmalı ne çok katı ne çok cıvık inşallah anlatabilmişimdir .
- Her neyse bu hamuru kısık ateşte devamlı karıştırıyoruz. Altını açmayın yanar sabırlı olalım yavaş yavaş pişsin.
- Arada bir de karıştırabilirsiniz ancak basından ayrılmayalım tabanı tutmasın. Ben yarım saate yakın pişirdim çok kısık ateşte acelem yoktu zira.
- Pişen hamuru kenara alalım biraz soğusun.
- Soğuduktan sonra yapışmaz tavamızı az margarİn ya da tereyağ ile yağlayalım. Hamuru tavaya yayalım çok kalın bi katman olmamalı.Cin parmağınızın kalınlığında olması kâfi.
- Kısık ateşte kızartalım asla altını açmayalım yavaş yavaş kızarsın spatula ile zıt düz edebiliriz. Bu esnada illaki dağılacak dağılsın değerli olan heryeri pişmeli bir kaç kez kızardıkça spatula ile zıt düz edip üzerini tekrar düzeltiyoruz. Ben iki kez yaptım çok oynamadım hamurla.
- Daha sonra dokunmayalım güzelce kızardığından emin olunca bi kapak yardımı ile karşıt düz edelim.
- Diğer tarafı kızarınca servise hazır.
- Ilık yemenizi tavsiye ederim. Bir de üzerine sıcakken şeker serpelim. Afiyet olsun.Toz şeker “siz bal da kullanabilirsiniz size kalmış ancak biz toz şekerle tatlandırıyoruz denemenizi tavsiye ederim.