Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Höşmerim Tarıfi (Herkes Farklı Yapar)

Höşmerim Tarıfi (Herkes Farklı Yapar)

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63

Höşmerim Tanımı (Herkes Farklı Yapar) Tanımı İçin Malzemeler

  • Buzlukta varsa süt kaymağı (200 gr)
  • 4,5 su bardak süt
  • 50 gram margarin ya da tereyağ
  • Aldığı kadar un
Üzerine serpmek için
  • Toz şeker

Höşmerim Tanımı (Herkes Farklı Yapar) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle sütü tencereye koyalım. İçine margarin ve kaymağı koyalım eriyinceye kadar orta ateşte karıştıralım.
  2. Daha sonra ünü ek edelim altını yeterlice kısalım unu birebir profiterol hamuru hazırlar üzere koyalım yani hamur o kıvamda olmalı ne çok katı ne çok cıvık inşallah anlatabilmişimdir :).
  3. Her neyse bu hamuru kısık ateşte devamlı karıştırıyoruz. Altını açmayın yanar sabırlı olalım yavaş yavaş pişsin.
  4. Arada bir de karıştırabilirsiniz ancak basından ayrılmayalım tabanı tutmasın. Ben yarım saate yakın pişirdim çok kısık ateşte acelem yoktu zira.
  5. Pişen hamuru kenara alalım biraz soğusun.
  6. Soğuduktan sonra yapışmaz tavamızı az margarİn ya da tereyağ ile yağlayalım. Hamuru tavaya yayalım çok kalın bi katman olmamalı.Cin parmağınızın kalınlığında olması kâfi.
  7. Kısık ateşte kızartalım asla altını açmayalım yavaş yavaş kızarsın spatula ile zıt düz edebiliriz. Bu esnada illaki dağılacak dağılsın değerli olan heryeri pişmeli bir kaç kez kızardıkça spatula ile zıt düz edip üzerini tekrar düzeltiyoruz. Ben iki kez yaptım çok oynamadım hamurla.
  8. Daha sonra dokunmayalım güzelce kızardığından emin olunca bi kapak yardımı ile karşıt düz edelim.
  9. Diğer tarafı kızarınca servise hazır.
  10. Ilık yemenizi tavsiye ederim. Bir de üzerine sıcakken şeker serpelim. Afiyet olsun.Toz şeker “siz bal da kullanabilirsiniz size kalmış ancak biz toz şekerle tatlandırıyoruz denemenizi tavsiye ederim.
Höşmerim Tanımı (Herkes Farklı Yapar) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Beypazarı Usulü Höşmerim Tarifi İçin Malzemeler *1 su bardağı süt kaymağı *3 su bardağı süt *100 gram tereyağ *1012 yemek kaşığı un Üzeri için; *Toz şeker Beypazarı Usulü Höşmerim Tarifi Yapılışı İlk olarak süt kaymağını, sütü ve tereyağı ocağın üzerine alıp altını yakın (Sütü...
Cevaplar
0
Görüntüleme
118
Tel Tel Ayrılan Katmer Tanımı İçin Malzemeler 3 su bardağı su2,3 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı maya7 ,7-5 su bardağı un Arası için; 100-150 gram tereyağı1 çay bardağı sıvı yağ Tel Tel Ayrılan Katmer Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle hamuru yapalım tüm hamur...
Cevaplar
0
Görüntüleme
86
Cevizli Kaymaklı Midye Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için 1 adet yumurta1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı yoğurt1 çay bardağı sütYarım tatlı kaşığı tuz1 yemek kaşığı sirke3,5 -4 su bardağına yakın un Kaymağı için Yarım çay bardağından biraz az irmik1,5 çay bardağı süt İçi için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
173
Konutta Patatesi Olan Herkes Yapabilir Patatesli Kaşar Peynirli Ekmek Tanımı Görüntülü İçin Gereçler Hamuru için 1 çay bardağı ılık süt1 çay bardağı yoğurt3 yemek kaşığı sıvı yağ1,5 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı toz şeker1 paket kuru (İnstant)maya50 gram yumuşamış margarin ya da tereyağı3- 3...
Cevaplar
0
Görüntüleme
22
Lokma (Kahvaltının Yıldızı) Tanımı İçin Materyaller 2 su bardağı ılık su1 yemek kaşığı instant maya1 yemek kaşığı şeker1 çay kaşığı tuz4 su bardağı un Kızartmak için Sıvı yağı Lokma (Kahvaltının Yıldızı) Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Su ,şeker, tuz ve mayayı güzelce...
Cevaplar
0
Görüntüleme
45
858,497Konular
981,941Mesajlar
29,946Kullanıcılar
semihlerSon üye
Üst Alt