Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Humus Meze

Humus Meze
0
113

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139

Humus Meze Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 /4 su bardağı su (nohutun haşlama suyu soğumuş olmalı.)
  • 1 /4 su bardağı zeytinyağı (1/4 (çeyrek) su bardağı, yani bardağın çeyreği kadarı ölçüsü.)
  • 6 yemek kaşığı tahin
  • 1 adet limon suyu(orta yahut küçük boy)
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz ( bence bu ölçü tam lakin damak zevkinize nazaran tuz ölçüsünü ayarlayabilirsiniz)
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Silme yarım çay kaşığı karabiber(ben karabiberi biraz fazla koydum siz karabiberi fazla koymayın verdiğim ölçüye lütfen uyun)
Son dokunuş üzeri için
  • Zeytinyağ
  • Bir tutam maydanoz ve dereotu
  • Kuru nane ve pul biber

Humus Meze Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Haşlanmış ,soğumuş nohutları avuç için de ovalayarak kabuklarını soyun.
  2. Güzel haşlanmış nohutlarda kabukları çok daha kolay çıkıyor.
  3. Bunu yapmamızın sebebi pürüzsüz olması için yapıyoruz.
  4. Kabuklarını ayıklamadığınızda da makus bir imaj olmuyor bilginize!!!!.
  5. Mutfak robotunun içine üstte verdiğim ölçülere uygun olarak sırasıyla evvel nohut,tahin,nohutu haşladığımız su (soğumuş olmalı),zeytinyağı, sarımsakları rendenin küçük tarafıyla rendeleyin.
  6. Üzerine tuz katın,limon suyu,kimyon ve karabiberle bir arada tüm gereçleri mutfak robotun da püre haline getirelim.
  7. Ara orta robotun kenarların da kalanları kaşıkla toparlayın nohutun kalın kesimleri kalmasın ,iyice robottan geçirin krema kıvamına gelince humus mezemiz hazır. Mutfak robotu yoksa derin bir kapta blender yardımıyla da yapılabilir.
  8. Son dokunuş servis edilecek tabağa humus’u alıyoruz ,kaşık yardımıyla derin oyuklar yapıyoruz ,oyunların içine zeytinyağ dökünüz.
  9. Bir tutam maydanoz ,kuru nane çoook yakışıyor ve pul biberle mezeye son dokunuşu yaptıktan sonra ziyafet sofralarınız da hem göze hem damağa hitap edecek lezzetli humus hepinize şifa olsun afiyet olsun.
  10. Deneyenlerden fotoğraf ve yorumlarınızı bekliyorum.
????Not :Süslemede nane.
  • Humus ‘un içinde de karabiber çok lezzet katıyor humus ‘a tam kıvamın da olduğu için ekstradan su katmanıza gerek yok ,siz kıvam olarak daha ağır koyu kıvam seviyorsanız yarım su bardağı kadar haşlanmış nohut ek edip tekrar robottan geçin. Afiyet olsun????????.
  • Mübarek ramazan ayına günler kaldı davet sofralarınız da afiyetle yemeniz dileği ile güzel ramazanlar şimdiden.
Humus Meze Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Humus (Kıvam Garantili Pratik Yöntemiyle) Tanımı İçin Gereçler 2 su bardağı nohut5 yemek kaşığı tahin2 diş sarımsak1 adet limonun suyu3-4 yemek kaşığı suÇeyrek su bardağı zeytinyağı1 çay kaşığı kimyonTuzKarabiberKimyon Humus (Kıvam Garantili Pratik Yöntemiyle) Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
Humus Tanımı (Meze Tarifleri) İçin Gereçler 3 çay bardağı haşlanmış nohut (400 gram)1 limon suyu3 yemek kaşığı zeytinyağı (30 ml)3 yemek kaşığı tahin (60 gram)1 çay kaşığı kimyon (2 gram)1 çay kaşığı tuz (3 gram)Yarım çay bardağı süt (60 ml)Yarım çay bardağı su (60 ml) Dekor için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
63
Muhteşem Humus Meze Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı nohut2 iri dış sarımsakYarım çay bardağından bir parmak fazla tahinYarım çay bardağı zeytinyağı1 adet limon1 tatlı kaşığı kimyon1 tatlı kaşığı tuz Üzerine : ZeytinyağıPulbiber Muhteşem Humus Meze Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
En Kolay Meze Olan Humus Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı haşlanmış kabukları soyulmuş nohutYarım çay bardağı tahin1 limonun suyuYarım çay bardağı zeytin yağ1 çay kaşığı tuz2 diş sarımsak1 tatlı kaşığı kimyon En Kolay Meze Olan Humus Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
Beş Dakikada Humus Tanımı (Hiç Bu Kadar Kolay Olmamıştı) İçin Gereçler 1 su bardağı haşlanmış nohut3 dolu yemek kaşığı tahin1/2 (yarım) limon suyu1 diş sarımsak3 yemek kaşığı zeytinyağı,3 yemek kaşığı suTuz, kimyon, isteğe bağlı zerdeçal, sumak, pul biber Beş Dakikada Humus Tanımı (Hiç Bu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
858,478Konular
981,301Mesajlar
29,565Kullanıcılar
Üst Alt