
Humus Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı nohut
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım çay bardağı tahin
- Yarım çay bardağı su(nohutu haşladığınız sudan kullanın)
- 2 adet limonun suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 2 diş sarımsak
Humus Tanımı Yapılışı
- Nohutu bir gece evvelden suya koyup bekletelim.
- Sonraki gün suyunu süzün ve tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Pürüzsüz humus yapabilmeniz için kabuklarını tek tek soyun(kolay soyulur).
- Nohut ve bütün materyalleri mutfak robotuna koyulur ve pürüzsüz kıvam alana kadar robottan çekilir.
- Servis tabağına alın üzerine zeytinyağı gezdirebilirsiniz ben birazda pul biber ve maydanoz serptim.
