Humus Tarifi İçin Malzemeler
- 2 bardak haşlanmış,kabukları ayrılmış nohut
- 1/2 (yarım) bardak tahin
- 1 adet limon
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 1/2 (yarım) su bardağı ılık su (kıvam alması için)
Humus Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle nohutlarınızı haşlayın. Haşlarken içerisine karbonat eklerseniz, kabuklarının daha çabuk soyulmasını sağlayabilirsiniz.
- Haşlanan nohutlarınızı tel süzgeç yardımıyla eliniz ile yüzdürerek su altında kolaylıkla kabuklarını çıkarabilirsiniz.
- Bir kabın içine tahin,yağ,tuz,kimyon ve limonu koyarak karıştırın.
- Ardından nohutlarınıza ilave ederek robottan çektirin.
- Eğer kıvam koyu olursa ki olacaktır, ılık su ile açtırarak kıvam verebilirsiniz. Afiyet olsun.
Humus Tarifi Fotoğraflı Yapılışı