Humus Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı haşlanmış nohut ( kabukları soyulmuş)
- 2 diş sarımsak
- 2 çorba kaşığı limon suyu
- Yarım su bardağı tahin
- 3 yemek kaşığı soğuk su
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı limon suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- Zeytinyağı
- Kırmızı toz biber
- İnce kıyılmış maydanoz
Humus Tanımı Yapılışı
- Uygun bir humus için 2 püf noktası vereyim size 1-sarimsagi zeytinyağın da bekletin.
- Sebebi zeytinyağı sarımsağın keskin kokusunu alır.
- 2-püruzsuz kıvamı için nohutların kabuğunu soymak.
- Öncelikle 2 diş sarımsağı rendeleyip 4 yemek kaşığı zeytinyağının içinde bekletelim.
- Nohutların kabuğunu soyup robottan geçirelim .
- Daha bütün gereçleri ekleyip robottan geçirelim.
- Damak tadınıza göre limon yada tuzu azaltıp yada çoğaltabilirsiniz.
- Şayet katı olursa biraz daha soğuk su ek edebilirsiniz
- Çok cıvık ta olmayacak, katıda, üzerine de zeytin yağı ve kırmızı toz biberi biraz ocakta kızdırıp üzerine döküyoruz.
- En sonda üzerine maydanozu serpiyoruz.
????????yapanlara afiyet şifa olsun ???????? ????(daha önce niçin yapmamışım dediğim bir tanım oldu ????????).