Humus Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 diş sarımsak
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay bardağı tahin
- 1 çarba kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı sumak
- 1 limon
- 1 tutam maydanoz
Humus Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Haşlanmış nohutlarınızı, tahini, sıvı yağı, tuzu, limonu, kimyonu ekleyip blenderdan geçiriniz.
- Daha sonra robottan geçirdiğiniz materyalleri çok katı olursa haşladığınız nohutun suyunu ekleyebilirsiniz.
- Süzgeçten geçirip servis tabağına alınız, servis ederken ince ince doğranmış maydanoz ile karıştırıp pul biberi, sumağı ve zeytin yağını hafif kavurup üzerinde gezdirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun