elektronikci
FD Üye
Humus Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı haşlanmış nohut
- 3/1 su bardağı tahin
- 1 limonun suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 diş sarımsak
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Kırmızı toz biber
- Sumak
Humus Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle haşlanmış nohutlarımızın dışında ki kabuklarını ellerimizle soyalım.
- Soyulmuş nohutlarımızı ve başka materyallerimizi rondoya alalım ve pürüzsüz hale gelene kadar karıştıralım.
- Daha sonra karışımızı tabağa koyup kaşıkla biçim verelim.
- Tavamızda da sıvı yağ ve toz biberimizi kızdırıp üzerine dökelim.
- Sumak koymak koşul değil lakin varsa üzerine sumak serpelim.Afiyet olsun
.