
Hünkar Beğendi Damak Çatlatan Lezzet Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gr dana eti (küçük doğranmış haşlanmış)
- Sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet soğan
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet domates
- 1 tatlı kaşığından biraz fazla salça
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Yarım su bardağı su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 kavanoz hazır közlenmiş patlıcan
- 1 çay bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
- Yarım su bardağı kaşar peyniri rendesi
Hünkar Beğendi Damak Çatlatan Lezzet Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Etleri küçük küçük doğrayıp suda yumuşayana kadar pişirin. Suyunu süzün tavaya alın.
- Üzerine tereyağı ve sıvı yağ ekleyip biraz kavurun.
- İnce doğranmış soğanı biberleri ilave edip kavurmaya devam edin.
- Domatesi küp küp doğrayın ekleyip suyunu salana kadar pişirin.
- Salçayı tuzu ve baharatları ekleyip karıştırın.
- Son olarak suyu ekleyip 3-4 dakika daha pişirin ocaktan alın.
- Beğendi için tereyağı tavaya alın üzerine un ekleyip biraz kavurun.
- Közlenmiş patlıcani ekleyip biraz ezerek kavurun. Sonra sütü ekleyip karıştırın.
- Tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırın.
- Son olarak rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip biraz daha pişirip servis tabağına alın.
- Üzerine hazırladığınız etli harcı koyup servis yapın.