Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hünkar Beğendi Damak Çatlatan Lezzet

Hünkar Beğendi Damak Çatlatan Lezzet
0
39

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
hunkar-begendidamak-catlatan-lezzet.jpg

Hünkar Beğendi Damak Çatlatan Lezzet Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gr dana eti (küçük doğranmış haşlanmış)
  • Sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığından biraz fazla salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Yarım su bardağı su
Beğendi için;
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 kavanoz hazır közlenmiş patlıcan
  • 1 çay bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yarım su bardağı kaşar peyniri rendesi

Hünkar Beğendi Damak Çatlatan Lezzet Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Etleri küçük küçük doğrayıp suda yumuşayana kadar pişirin. Suyunu süzün tavaya alın.
  2. Üzerine tereyağı ve sıvı yağ ekleyip biraz kavurun.
  3. İnce doğranmış soğanı biberleri ilave edip kavurmaya devam edin.
  4. Domatesi küp küp doğrayın ekleyip suyunu salana kadar pişirin.
  5. Salçayı tuzu ve baharatları ekleyip karıştırın.
  6. Son olarak suyu ekleyip 3-4 dakika daha pişirin ocaktan alın.
  7. Beğendi için tereyağı tavaya alın üzerine un ekleyip biraz kavurun.
  8. Közlenmiş patlıcani ekleyip biraz ezerek kavurun. Sonra sütü ekleyip karıştırın.
  9. Tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırın.
  10. Son olarak rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip biraz daha pişirip servis tabağına alın.
  11. Üzerine hazırladığınız etli harcı koyup servis yapın.
Hünkar Beğendi Damak Çatlatan Lezzet Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,705Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt