
Hünkar Beğendi Tanımı İçin Gereçler
- 250 gram kırmızı et
- 3 adet patlıcan
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çorba kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- Karabiber
- Tuz
Hünkar Beğendi Tanımı Yapılışı
- Öncelikle etimizi uzun uzun doğruyoruz ve sıvı yağımız düdüklü tencerede kızdırıp etimizi mühürlüyoruz.
- Daha sonra 1 adet kuru soğanımızı yemeklik doğrayıp ekliyoruz soğanlarda ölünce salçamızı ekleyip 1 su bardağı kadar su ekleyip düdüklümüzü kapatıyoruz.
- 20 dakika pişmeye bırakıyoruz.
- Sosumuzu yapmak için ise bi tencereye tereyağını alıp eritiyoruz .
- Daha sonra 1 kaşık unu ekleyip kavuruyoruz.
- Daha sonra süt ile birlikte krema kıvamına gelecek halde açıyoruz .
- İsteğe bağlı kadar karabiber ve kaşarımızı koyuyoruz .
- 3 adet patlıcanı közleyip ince ince doğruyoruz ve sosumuzun üzerine ekliyoruz.
- Servis için öncelikle beşamel soslu patlıcanımızı üzerine de etimizi ekleyip servise sunuyoruz. Afiyet olsun.